הפרעה טורדנית במחשבה מפחידה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

18/12/2018 | 03:55 | מאת: שני

שלום שרון, יש לי הפרעה שאני סובלת ממנה תקופה ארוכה. מחשבות לא נעימות שאני יודעת שהם לא נכונות עבורי שאני יודעת ואין בהם ממש הגיון. אני סובלת מגיל צעיר מכפייתיות מחשבתית, גם שאני יודעת שזה מחשבות שלי היא כל פעם משנה צורה במחשבה ואני סובלת עד כדי כך שעם אחד ממשפחתי מדבר בטלפון או מישהו לוחש עם מישהו אחר, אני נכנסת לעצבים והיסטריה ופאניקה והופכת עולמות כדי לדעת,מה הם לחשו או אמרו והאם הם באמת התכוונו אלי לעיתים ,אני נכנסת אחרי ההיסטריה לדכדוך קל ולתחושות מחשבות. אינסופיות אליהם.ואז אחרי יומיים אני חוזרת לעצמי וחושבת איזה דפוקה אני סליחה על המילה שבכלל חשבתי ודשתי במחשבה. לפעמים זה פוגע באיכות חיי ליומיים או יום אפילו, ואחרי זה חוזרת לעצמי ומתחילה לחשוב בהגיון. רוצה ואשמח לעזרה אבל לא תרופות או פסיכיאטרים עם עצמי לבד וגם טיפול אחר להמלצה, ואיךאני יכולה לשנות מידית את המחשבה ולא לדוש בה.

היי שני, אי אפשר להפסיק מיידית את המחשבה. מחשבות הן בלתי נשלטות, וכדאי להבין את זה ולקבל אותן ככאלה. מה שכן נשלט, היא ההתנהגות שלך בעקבות המחשבה. היא גם מאוד משמעותית, מאחר שהיא קובעת חד משמעית אם המחשבה תתעצם בעתיד, או תיחלש. אם לא תעשי דבר כשעולה בך המחשבה, היא תלך ותיחלש עם הזמן. מצד שני, אם את מגיבה בכזו דרמטיות ומערבת במחשבה שלך את הסובבים אותך, היא רק תלך ותתעצם. כדאי לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שיעזור לך לפתח התייחסות וגישה אחרת כלפי המחשבות, כלומר תיתן לך כלים על מנת שהבעיה תלך ותפחת. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית