שלום לכולם ארצה להתייעץ

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

16/11/2018 | 13:46 | מאת: אייל

כיום נמצא במסגרת מחל" אישפוז יום בעירי . במטרה להיות "יותר " ... מאוזן . נמצא כבר כ 4 שבועות וצפי שחרור בתחילת דצמבר..>> אין שינוי דרסתי או ממש מהותי . רק הרגשה שהמסגרת הזו הכילה אותי . וכעת עליי גם בחוץ בקהילה הבריאה למצוא שיהי לי מסגרת זו או אחרת . יש לי רעיון לעבור קורס מסוים דיברתי עם האשה אצלה עוברים הקורס . אמרה שהיא תהיה איתי בקשר במהלך דצמבר . אז כמובן אני מחכה ומצפה . גם ארצה לשלב לימוד תורה במסגרת של מתמודדים . בקיצור לא חסר לי מה לעשות . אבל הבעיה היא שאני מרגיש שכל הזמן אני סביב עצמי כמו שאימי אומרת לי וזה נכון אני נמנע מלהיפגש עם חבר 2 שייש לי . מכיון שהתחושה היא שעליי להספיק וכל הזמן נמצא בעשייה . זה אוסידי ? אשתף אתכם שביקשתי מהרופאה להפחית לימינון לפונקס ןברצןני לשאול האם זה טוב ? מה אני אמור להרגיש . תודה רבה לכל הקוראים

היי אייל, כמו שכתבתי, עיסוק היתר סביב הנושא של "להרגיש טוב" רק יוצר עוד חרדות והרגשה לא טובה. כדאי שתתמקד גם בעשיית דברים כדי ליהנות וכדי שיהיה לך מעניין, ולא רק כדי "להתקדם" או להפחית את ההרגשה הרעה. זה יכול להיות קשור באוסידי או בחרדות אחרות (גם אנשים שסובלים מחרדות שאינן אוסידי יכולים להיות עסוקים מאוד בעצמם). אני מניחה שהפחתת מינון הלפונקס עשויה להפחית את תופעות הלוואי (המשמעותיות אצל חלק מהאנשים). בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

18/11/2018 | 22:17 | מאת: אייל

שלום שרון!! ההפחתה של הלפונקס גורמת לי להיות בקצת יותר חרד ומתוח.. הרגשה לא ממש נעימה השאלה היא האם וכיצד יש להתמודד עם זה . תוד ולילה טוב

היי אייל, הייתי מציעה לחכות. יכול להיות שזה לא קשור בתרופה עצמה, אולי האפקט הוא פסיכולוגי. אם זה נמשך זמן רב (הכוונה לא מספר ימים, אלא משהו כמו חודש) הייתי פונה לפסיכיאטרית.

22/11/2018 | 22:00 | מאת: אייל

את צודקת .. גם המטפל שלי אמר לי שמכיון שאין לי הישענות או תחליף אחר לתרופה .. חשתי לא טוב.. לדעתך אני יכול להפחית מינון לפונקס ולחוש טוב ולהתמודד עם התחושה הפחות טובה .? מה את אומרת ? כמה זמן זה עובר ההרגשה הזו ? תודה רבה ולילה טוב

אתה יכול לנסות לא לייחס לזה חשיבות, ולהמשיך כרגיל בחייך. כנראה אתה מרגיש "חשוף" יותר עם מינון נמוך יותר של התרופה (פחות "כיסוי" תרופתי). אם לא תהיה ממוקד בזה, התחושה כנראה תשתפר. אי אפשר לדעת כמה זמן בדיוק זה לוקח, אבל גם לא כדאי למדוד לעצמך זמנים, כי זו בדיוק ההתמקדות היתרה בתחושה.

24/11/2018 | 23:36 | מאת: אייל

שלום שרון !! אלו מילים בדיוק שהמטפל שלי אמר לי . שמכיון שאין לי תחליף או הישענות על משו אחר אז חשתי את התחושות הקשות האלו. וזה מאוד הפריע לי . כי בסה"כ הפחתתי מהלפונקס 25 מ"ג . ועבורי כנראה שזה מאוד משמעותי . מאידך ובגדול הכוונה שלי היא להפחית במינונים של התרופות מה שיותר . לדעתך אני יכול להצליח בכך ? תודה לך שרון . ושבוע טוב

היי אייל, אפשר בהחלט להצליח בכך, אם תלמד לקבל את תחושותיך ולא להיות במאבק מתמיד איתן. זה תהליך שצריך לעבור.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית