הרגשת ניתוק מעצמי מהסביבה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

06/09/2018 | 18:36 | מאת: מחפשת פתרון

שרון שלום, קודם כל תודה רבה על העזרה שלך בזמן האחרון יש לי מחשבות טורדניות שאוכלות לי את הראש הייתה תקופה שהצלחתי לבד והם נעלמו לתקופה עכשיו כשבוע אני מרגישה הרגשת ניתוק מעצמי לפעמים מהסביבה וזה כל כך מפחיד אותי להיתקע במצב הזה . חשוב לי לציין הייתי בן אדם אופטימי ומעולם לא סבלתי ממשהו נפשי. אני מפחדת שזאת מחלה או מפחדת להשתגע , איך אני יוצאת מתחושת ניתוק? תודה

שלום לך, תחושת ניתוק היא אופיינית למצבים של חרדה, ושכיחה מאוד. אין דרך להפסיק אותה באופן מכוון. הדבר הטוב ביותר שניתן לעשות הוא לנסות לתפקד עם ולמרות התחושה, לא להתייחס אליה יותר מדי, וכמובן לא להתנגד לה. כשרמות החרדה יורדות, בדרך כלל גם התחושה נעלמת. אין צורך להילחץ ממנה, מאחר שסימפטום זה אינו מסוכן. להיפך, זהו מנגנון הגנה של המוח, שעוזר לנו לתפקד במצבים של חרדה בעוצמה גבוהה, בכך שהוא "מנתק" אותנו במידה מסויימת מחוויית החרדה. שנה טובה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית