חרדות ודיכאון עקב מחלה של אבא בדמנציה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

10/08/2018 | 18:47 | מאת: רינת

היי שרון אני ממש זקוקה לעצתך ועזרתך הנאמנה בפורום. אבא שלי חלה בדמנציה מאוד קשה עד כדי שלפעמים הוא אלים כלפי אימא שלי מקלל ולפעמים שקט ובדיכאון. אף פעם לא הכרתי את אבא במצב כזה אני מאוד קשורה אליו ולראות אותו עם המחלה הערורה הזאת קשה לי מאוד. אין לי אפשרות לגור במקום אחר יש לי משפחה מאוד תומכת הם נגד זה שאלך למשרד הרווחה אחרי שעברתי הרבה שנים של סבל ממסגרות נפשיות שהייתי בהם אני בעצמי לא רוצה. אני תמיד ידעתי לעזור לעצמי לבד בתחושות דיכאון אבל בכל זאת אני רוצה ואימא שלי והמשפחה מבקשות שאגור בבית כדי לעזור גם אין לי כסף עדין לדירה משלי מצד אחד יש לי פרטיות לפני המחלה קמתי בבוקר בשמחה אבל מאז שאבא שלי עם המחלה אני לא מפסיקה לחשוב עליו אני לא מפסיקה לחשוב מה יהיה מחר עם הוא יתחיל חס וחלילה עם אלימות או ריב או דברים כאלה זה מכניס אותי לדכדוך למחשבות טורדניות על זה בלי סוף אני מפחדת לקום בבןקר בגללו אני קמה בדיכאון הרופאת משפחה לא שלחה אותי לטיפול היא בעצמה החליטה שלא ושוב משפחתי מתנגדת ולמרות זאת נתנה לי תרופות כדי להיעזר היא אמרה שזה יקח זמן עד שזה ישפיע עלי אשמח מאוד עם תוכלי להציע לי בעזרה עצמאית איך לחזור לעצמי לחזור לשמחה ולאנרגיה שאני קמה בבוקר איך בכל זאת לחיות עם זה בשלום ולקבל את זה איך להוציא את המחשבות המדכאות והטורדניות והמועקות? אין לי למי לפנות חוץ מהרופאה ביום רביעי יש תור לאבא שלי לגריאטריה בתקווה שיעזרו לו הוא גם לוקח כדורים גם הרופאה אמרה שזה יקח לו זמן עד שזה ישפיע. איך אני יכולה לצאת מכל הבור הרגשי שלי שאני נמצאת בו? אשמח עם תציעי לי אפילו משהו מטיפול קוגניטיבי התנהגותי טיפ לדיכאון וחרדה אני ממש מתחננת ומודה לך שרון מאחלת לך שבת מקסימה ושבוע מקסים תודה מכל הלב

היי רינת, קודם כל, אני חושבת שאולי כדאי לפנות בכל זאת לעובדת סוציאלית, עבורך ולא עבור משפחתך (אם הם לא מעוניינים בכך). אפשר לפנות ברווחה או במקום אחר, אולי ביטוח לאומי או משרד הבריאות, ולא לוותר עד שתמצאי מישהו שיכול לעזור לך. אין באמת סיבה שתחיי בפחד ובחוסר ודאות כשיש גורמים שיכולים לעזור לך. שנית, כדאי שתעבדי על פיתוח חיים עצמאיים, עם עבודה ו/או לימודים, תחומי עניין, חברים וכו'. זה מאוד מאזן ועוזר לא לחשוב כל הזמן על הבעיות. בנוסף, כדאי להבין שעם כל הרצון הטוב, המצב בבית אינו בשליטתך, גם אם יש לך השפעה כלשהי עליו. לכן, זה לא יועיל לחשוב כל היום על הבעיות, וכדאי לנסות להעסיק את עצמך בדברים אחרים, לצד קבלה של המציאות וניסיון לשנות מה שאפשר. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית