הרגשת ניתוק לפעמים מתמשכת

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

03/06/2018 | 16:16 | מאת: מחפשת פתרונות

היי , אני לא יודעת מה קורה לי בזמן האחרון , בהתחלה היו לי פחדים לאבד שליטה וכאילו חשבתי שיצאתי מזה עכשיו התחיל לי ניתוק כזה מעצמי כאילו הגוף והנפש נפרד וזה משהו שמאוד מפחיד אוצי אני לא יודעת מה קורה לי אני מבינה שזאת חרדה אני מנסה להרגיע את עצמי אבל לפעמים זה פשוט לא עובר ומה שבא לי זה רק ללכת ולישון אני נהייתי עצבנית אני לא שמחה ולא נהנת אני לא יודעת מה קורה לי , אשמח בבקשה לעזרה לאן לפנות

שלום לך, תחושת הניתוק היא תחושה מאוד נפוצה במצבים של חרדה. המוח, למעשה, מייצר את הניתוק הזה כמנגנון הגנה, כדי שהחרדה לא תשתק אותנו ונהיה מסוגלים לתפקד. תחשבי, למשל, על חיילים בשדה קרב, שרואים וחווים זוועות. הם צריכים להיות מסוגלים להמשיך להילחם ולא להיכנס לפאניקה, ולכן רבים מהם חווים תחושה דומה לשלך. אין כל צורך להילחץ מהתחושה הזו. חשוב גם להבין, שאי אפשר להפיג אותה בכוח, וצריך פשוט לחכות שהיא תחלוף מעצמה. היא יכולה גם להיות מאוד מתמשכת, ואין צורך להיבהל מכך. כדאי לנסות לקבל את התחושה ולא להיאבק בה, היא אינה מסוכנת, וזהו מנגנון חשוב שמסייע לך לתפקד במצבים שונים בחיים. בכל אופן, אם את סובלת מחרדות, תמיד מומלץ להיעזר בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT). בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית