מחשבות שליליות טורדניות בערב

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

15/05/2018 | 16:56 | מאת: רינת

היי שרון. רציתי לשאול שאלה שמאוד חשובה שלי ואשמח עם תוכלי לתת לי עצה קטנה מה לעשות. כאשר אני קמה בבוקר אני מרגישה מצוין מתפקדת חברים הכל טוב חיים שמחים פתאום מגיע תשע בערב אני מתחילה להרגיש חרדה שזה מתבטא במחשבות שליליות טורדניות של מה יהיה עם אני לא ישן בלילה זאת אומרת עם אני לא יכולה לישון כל הלילה יש לי חרדות ומחשבות איזה פחד שאני לא ישנה בלילה מה יקרה כל הזמן המחשבות האלה בראש שלי זה מתבטא בדפיקות לב מואצות הזעות אני בת 51 גלי חום כאבים בכפות הרגליים עשיתי בדיקות בקופת חולים והבדיקות היו בסדר. אבל שמגיע הבוקר אני מתחילה לפרוח לחיות חיים שמחים טובים ואין לי שום תופעות כאלה ביום. המחשבה הטורדנית החרדתית מתחילה בתשע בערב "מה יהיה עם לא אשן בלילה" וזה מתבטא בתגובות בגוף פיזיות מה עושים במקרה כזה? גם עם זה לא מחשבה טורדנית אשמח לדעת מה לעשות עם המחשבה והתופעות השליליות האלה זה מאוד חשוב לי שרון כאן בפורום את נתת לי כלים טובים בעבר שנעזרתי בהם ממש תודה את ממש תעשי מצווה בשבילי בפורום אפילו טיפ קטן איך להקל על עצמי מתשע בערב וכל הלילה תודה רבה רבה ומאחלת לך ולמשפחתך חג שבועות שמח

היי רינת, אנשים רבים מתקשים לישון בלילה מפחד שלא יירדמו, ויהיו עייפים למחרת. זה בבחינת "נבואה שמגשימה את עצמה", כי הרי אי אפשר להירדם בכוח, והמתח שנוצר מפריע להירדמות. כדי לפתור את הבעיה הזו, את צריכה להשתכנע שגם אם תהיי עייפה, זה לא יהיה נורא. אפשר לנסות, למשל, להיזכר בימים שבהם לא ישנת הרבה שעות ותפקדת טוב יחסית. אולי אפילו לא היית עייפה כפי שאת מדמיינת או מצפה להיות אם לא תירדמי. אפשר לצאת מראש מנקודת הנחה שתהיי עייפה מחר, וללכת לישון בלי ציפיות. חשוב גם לזכור, שאם את לא נרדמת תוך כ- 20 דקות, כדאי לצאת מהמיטה ולעשות דברים אחרים (כדי לא להתהפך במיטה סתם). כשתרגישי שאת רדומה, תחזרי למיטה. המטרה היא ללמד את המוח לקשר בין המיטה לבין שינה, ולא בין המיטה לבין התהפכויות, מחשבות וחוסר שינה. בכל מקרה, רוב הפרעות השינה חולפות מעצמן תוך תקופה קצרה. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

15/05/2018 | 22:10 | מאת: רינת

תודה רבה אני ממש מודה לך שרון מאוד עזר לי מה שהצעת לי חג שבועות שמח

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית