התנהגות כפייתית בדיבור ובפעולות פשוטות ביום יום

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

25/04/2018 | 01:22 | מאת: שלומי בלומנשטיין

שלום, יש לי חבר שכל דבר שהוא אומר או עושה, הוא מבצע מספר פעמים: לדוגמה כשהוא נדרש לחזור על טקסט מסויים הוא מתחיל מספר מילים, נתקע, חוזר שוב עליהם, מתקדם לעוד מספר מילים וחוזר למילים הראשונות, כביכול יש לו 'קצר' שגורם לו את זה. או דוגמה אחרת, לפני שינה הוא פותח את הארון ומוודא בקול שכל דבר נמצא במקום("השעון פה, משחת שיניים וכו')זה ממש מפריע לו בחברה וכולם שמים לב לזה. מה ההגדרה של הבעיה הזו וכיצד ניתן לטפל בה? תודה רבה מראש.

היי שלומי, אני לא יכולה לאבחן בעיה של אדם בלי להכיר ולפגוש אותו, על סמך תיאור קצר של מישהו מהצד, וכמובן גם לא להציע לו תכנית טיפול על בסיס כזה... אלה יכולות להיות התנהגויות כפייתיות, אבל יש צורך לדבר איתו ולבדוק את זה. כמובן, ניתן לטפל בזה רק אם הוא מעוניין בכך. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית