סיכוי גנטי בבעיות פסיכולוגיות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

24/04/2018 | 09:06 | מאת: אלעד

הי דוקטור, אם אדם שסובל מocd מתחתן עם מישהי שסובל מהפרעות אכילה (היא אמרה שהיא קיבלה טראומה עקב שהוריה רבו ובעקבות ועקב זה היא קיבלה את ההפרעות אכילה) אז האם יש סיכוי יותר גבוה מהרגיל שילדיהם יסבלו מocd או הפרעות אכילה?

שלום לך, אם אתה סובל מ- OCD, יש יותר סיכוי שיהיה לך ילד שיסבול מ- OCD. זה כמובן תלוי מאוד גם בסביבה שבה יגדל, ובמסרים שתעביר לו. ככל הנראה, גם להפרעות אכילה יש גורם גנטי. אני לא ממש מבינה את שאלתך, זה כמו לשאול אם היית מתחתן עם חולת סוכרת, האם לילד יש יותר סיכוי לסבול מ- OCD או מסוכרת (כלומר לפחות מאחד מהם). בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

25/04/2018 | 22:57 | מאת: אלעד

רציתי בעצם לשאול האם יש קשר בין ocd להפרעות אכילה מבחינה גנטית או שזה 2 דברים שאין להם קשר? ומה הסיכוי שיהא לילד הפרעות אכילה אם יש לאחד מההורים (ולהורה השני יש ocd)? תודה רבה

למיטב ידיעתי, מבחינה גנטית מדובר בגנים שונים ולא באותו גן (אני ממש לא מומחית לגנטיקה, אבל זה מה שראיתי בספרות המקצועית). לגבי הסיכון, מאוד קשה לכמת את זה, מאחר שמעורבים הרבה גורמים נוספים מלבד הגנטיקה. במחלות מוח כמו סכיזופרניה ומאניה דיפרסיה, אפשר לכמת את הסיכון, מאחר שהגורם הגנטי הוא העיקרי. הפרעות אכילה הן דבר שקיים רק במדינות מערביות, מה שאומר שהן גם מושפעות מאוד מתרבות וסביבת הגדילה. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית