חשיפה למחשבות טורדניות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

24/04/2018 | 09:01 | מאת: יוני

היי, כמה פעמים ביום ולמשך כמה זמן (בדקות) צריך להיחשף למחשבות טורדניות (ocd) (שלמיטב ידיעתי זכור לי שלא מספיק לא להגיב רק כשהם מגיעות אלא צריך גם להביא את המחשבות אלי...) ? תודה רבה

היי יוני, ההנחיה בד"כ היא לבצע את תרגילי החשיפה מינימום 10 דקות, ומקסימום שעה. בעיקרון, אמורים להפסיק כשהחרדה פוחתת באופן משמעותי. אם זה לא קורה גם אחרי שעה, אפשר לחזור בדיוק על אותו תרגיל חשיפה ביום שלמחרת, ובימים שלאחר מכן, ולראות את אפקט ההפחתה בחרדה מיום ליום. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית