מחשבת חרדה ספציפית שעולה כל הזמן

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

13/04/2018 | 01:50 | מאת: נינה

שלום שרון הפורום נהדר. טוב שיש מקום כזה! שאלתי עוסקת במחשבה חוזרת חרדה מה יקרה אם שעוסקת במשפחתי ... אם חלילה בני יחטף ולא אדע היכן הוא(המחשבה הזו הגיעה אחרי מקרה שקרה בפלורידה שם התגוררנו תקופה מסוימת ועד היום לא נמצא סימן חיים )כתוצאה מהמחשבה המבהילה הזו אני מגבילה את חיי וילדיי בלי ספק . עובדתית זה קרה וזה לא דבר שאוכל לחיות עימו . עצם המחשבה שעולה גורמת לי לחרדה ממשית לעיתים אני חוששת גם מחטיפתי ונמנעת מיציאה מביתי. רוצה להשתחרר ולהתחיל לחיות אבל המחשבה. מכרסמת בי .. נוטלת ציפרלקס בתקופה האחרונה בעצת רופא. משפחה אך עדיין נותרה המחשבה רק פחות מעיקה אשמח לתובנות כיצד לנהוג תודה

היי נינה, אני שמחה לשמוע שאת אוהבת את הפורום! חרדה, במקורה, היא רגש טבעי שתפקידו להזהיר אותנו מפני סכנות שמאיימות על חיינו. מה שקורה לך בעצם, הוא שהמוח שלך הפעיל את ה"אזעקה" שהיא החרדה, לגבי מצב שיש סיכוי נמוך מאוד, כמעט אפסי, שיקרה. כשיש מחשבה טורדנית, האדם לא מוכן לקחת את הסיכון, אפילו אם הוא נמוך מאוד, מאחר שסיכון קטן הוא בעיניו שווה ערך לסיכון גדול. הדרך לטפל במחשבות כאלה הוא להפסיק בהדרגה את ההימנעויות ואת כל ההתנהגויות סביבה. לדוגמא, לצאת מהבית, ולעשות פעולות אחרות שאת פוחדת לעשות. המטרה היא להגיע בהדרגה למצב שבו את מתנהגת כאילו הסכנה (והמחשבה) לא קיימת בכלל. התנהגות כזו תעביר שדר למוח שלך, שלמעשה אין סכנה, והחרדה תפחת מעצמה. זה לא פשוט להגיע למצב כזה בכוחות עצמך ובלי עזרה, ולכן אני ממליצה בחום לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שיכול לעזור לך לעשות זאת בצורה מסודרת ומדויקת, על מנת לחסל את החרדה הזו לחלוטין. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית