מחשבות על חוסר אוויר

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

02/04/2018 | 16:48 | מאת: אבי

רציתי לשאול בתקופה האחרונה יש לי מחשבות חוזרות על זה שאני לא נושם מספיק טוב ואני לא יודע אם זה מהכדור או מהחדשות ואני מתייסר עם זה.. איך מפסיקים את הלופ הזה תודה

היי אבי, מהתיאור שלך נשמע שהסימפטום נובע מחרדה, וכמובן גם יוצר עוד חרדה. זה בדיוק ה"לופ" שאתה מתאר. כדי להפסיק אותו, אתה צריך להבין ש"לא נושם טוב" זו מחשבה בלבד, ואין בכך ממש. כלומר, אין שום בעיה בנשימה שלך (אני מניחה שכבר בדקת זאת אצל רופא/ים), ומה שאתה צריך לעשות הוא להפסיק לעסוק בזה. להפסיק לנסות לשנות את הנשימה, או לנשום טוב יותר. פשוט לקבל את המצב הקיים, ולא להילחם בו. קבלה מלאה ומוחלטת מביאה להפסקה של הסימפטום וכמובן של החרדה שמלווה אותו. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית