כיחכוך בגרון שמטריד מאוד

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

19/03/2018 | 18:33 | מאת: יוסף

שלום לאחרונה אני מכחכך בגרון, וזה קרה לי מאז שהבחנתי שמשהו אחר כיחכך בגרון ומאז קשה לי להפתר מלעשות את זה. איך אפשר להפסיק את זה ? מה עליי לעשות? אני לא חושב שזה משהו בריאותי כי זה התחיל ישר אחרי שחשבתי על זה

היי יוסף, בדרך כלל, הדרך הנכונה להילחם בהתנהגות הכפייתית הזו היא לעצור בכוונה את הדחף, ולא לספק אותו. אם תספק אותו, הוא יתעורר שוב, אולי אפילו בצורה אחרת. כל העניין בהתמודדות עם התנהגויות כפייתיות הוא התמודדות עם אי הנוחות שנוצרת והכלתה. רק כאשר אנחנו מתמודדים עם אי נוחות, אנחנו מתקדמים! כשחושבים על זה ככה, יותר קל להתמודד עם התחושה. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

28/03/2018 | 17:51 | מאת: מענה ליוסף

הי. פנה לפסיכיאטר. סבירות גבוהה שמדובר בטיק. ניתן לטפל בכך תרופתית, לא התנהגותית

זה פשוט אינו נכון. "טיק" שמקורו במחשבה טורדנית/ דחף טורדני מגיב טוב מאוד לטיפול התנהגותי. טיק שמקורו נוירולוגי אינו מופיע פתאום באמצע החיים. ובכל אופן, רק נוירולוג יכול לאבחן ולטפל בטיקים מסוג זה. בד"כ מופיע יחד עם טיקים נוספים.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית