אשמח להבין אם זה אובססיה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

09/03/2018 | 14:05 | מאת: ריבי

שלום העירו לתשומת לבי שאולי זה אובססיה מנסה לבדוק, מעסיק אותי מישהו מסוים, בודקת עליו כל היום מסתכלת בתמונות שלו בפייסבוק . מדברת עליו. כל רגע פנוי שיש לי אני עסוקה בו. שאלתי אם אני אובסיסבית? אני לא עוקבת לא פוגעת. רק הראש שלי עסוק בזה ..בבקשה תעזרי לי להבין. איך משתחררים ולמה זה מעסיק אותי כל היום? זה הפרעה? תודה

היי ריבי, לא ברור לי למה את עוסקת באדם הזה כל כך הרבה. האם מדובר במישהו שאת מעוניינת בו? באקס שלך? בכל מקרה, זו אינה אובססיה לפי ההגדרה שלה, אלא דומה יותר להתמכרות. בבסיס של ההתנהגות הזו אין מחשבה מפחידה או מאיימת. סביר להניח שאת שואבת מכך סיפוק. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית