התייעצות בנסיון לאפיון בעיה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

18/02/2018 | 20:35 | מאת: גל

שלום רב, שמי גל וברצוני לשאול שאלה הנוגעת להתנהלות של קרובה אלי בנסיון להגעה לאבחנה.. על אף שהנושא עשוי להצחיק אנסה לתארו בקצרה.. חברתי איננה מסוגלת לחלוק שוקולד עם אדם אחר.. כלומר באם בפסק זמן עסקינן באם נאכלה קוביה היא לא מסוגלת לאכול את מה שנשאר.. חייבת שלם. יתר על כן באם תחלק שוקולד לשני חלקים שווים.. היא איננה מסוגלת ולא תאכל אותו.. האם ניתן להגדיר את בעייתה?

היי גל, זה יכול להיראות מהצד כמו התנהגות כפייתית, אבל המניעים להתנהגות שלה שמורים עמה, ואם לא תשאלי אותה לא תדעי. לא בטוח בכלל שיש לה "בעיה", שכן יכול להיות שהנושא כלל לא מפריע לה. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית