הפרעה טורדנית כפייתית

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

14/02/2018 | 13:28 | מאת: יואב

היי, למי שיש כמה ocd האם הוא צריך לעבוד עליהם אחד אחד או שלעבוד על כולם ביחד (בו זמנית) ולא להגיב לאף ocd שיש לו? ב. למי שיש אוסידי ויש לו ספק על משהו, האם אחרי שהוא התרפא מזה לא יהיה לא בכלל יותר את הספק או שיהיה לו אבל זה כבר לא יציק לו יותר? תודה רבה:)

היי יואב, אני ממליצה לעבוד על כל התחומים במקביל. זאת מאחר, שה"ג'וק" שנקרא OCD לובש צורות שונות, אבל בבסיסו הוא אותו "ג'וק", ויש צורך להתנגד לו בכל חזית שבה הוא תוקף כדי שזה יהיה אפקטיבי. עם זאת, אם קיימים טקסים רבים, זה יכול להיות קשה ומבלבל, ולכן עובדים על הפסקתם בדרך כלל באופן הדרגתי, כאשר כל שבוע מוסיפים משימות ומרחיבים את תחומי העבודה. לשאלתך השנייה, המחשבה הטורדנית יכולה לצוץ מדי פעם, אבל אם תדע להגיב אליה נכון, היא לא תהפוך ל- OCD. אפשר לומר שכמעט לכל אחד יש מחשבות בעלות אופי טורדני מדי פעם, אבל הן אינן הופכות לטורדניות מאחר שאנו מתעלמים מהן. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית