הרגשת ניתוק הרגשת זרות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

04/02/2018 | 19:41 | מאת: מחפשת פתרונות

שרון שלום, אשמח מאוד לעזרתך , יש לי לפעמים תחושבת ניתוק כאילו אני הולכת בין האנשים ואני מנותקת והם נראים לי זרים עד שאני אומרת שזה לא אפשרי ולאט לאט אני חוזרת לעצמי כאילו למציאות. בזמן האחרון אני סובלת מחרדות ומחשבות טורדניות מבן אדם שמח והכי אופטימי שיש הפכתי להיות בן אדם חרד ועצוב וזה כל זה קרה בפתאומיות ואין לי סיבה ממה. בבקשה מבקשת עזרה לאן לפנות האם פסיכולוג יעזור או רק כדורים? תודה

שלום לך, את מתארת תחושה של ניתוק, שהיא כנראה דה פרסונליזציה או דה ריאליזציה. זו תחושה נפוצה מאוד, שנובעת מחרדה. היא יכולה לקרות באופן מתמשך, כתוצאה מחרדה מתמשכת, או בצורה נקודתית, כתוצאה מחרדה ש"קופצת" ועולה. אין שום צורך להילחץ או להיבהל מהסימפטום. מצד שני, אין לו טיפול, לא תרופתי ולא פסיכולוגי. יש צורך לעבור טיפול פסיכולוגי (בגישה קוגניטיבית התנהגותית- טיפול CBT) בחרדה שגורמת לסימפטום הזה. הוא יחלוף מעצמו עם הזמן, אם תטפלי נכון בחרדה. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

05/02/2018 | 00:20 | מאת: מחפשת פתרונות

שרון תודה רבה על המענה . אני לא צריכה לפחד מזה ? היה לי וזה היה חולף.תוך כ 20 דקות ועכשיו אני עם ההרגשה הזאת כבר כמה שעות ואני לא יודעת מה לעשות

אין כל צורך לפחד מזה, זה אינו מזיק. להיפך, המוח יוצר את תחושת הניתוק כדי שנחווה בפועל פחות חרדה, ונהיה מסוגלים לתפקד.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית