מחשבה יוצרת מציאות או סי די

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

13/12/2017 | 18:00 | מאת: מירב

שלום שרון אומרים שמחשבה יוצרת מציאות לגבי המחשבות זה נכון לגביהם...?

היי מירב, כפי שכתבתי כאן בפורום, אם המשפט הזה היה נכון, היו מסתובבים בינינו לא מעט רוצחים, פדופילים ופושעים אחרים. שכן, חלק גדול מהמחשבות הטורדניות הנפוצות הן בנושאים של פגיעה. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

16/12/2017 | 18:52 | מאת: מירב

כן אך שאלתי היא האם כשאנו מאמינים למחשבה מסוימת היא אכן תקרה במציאות כמו העניין שמחשבה יוצרת מציאות כוח המחשבה הוא חזק וזה נכון לגבי מחשבות של הocd?? אומרים שזה קשור לטיפולים קונגטיבי לocd.. אשמח אם תעני על זה ותפרטי תודה

היי מירב, אני לא מכירה אף מחקר שתומך בטענה הזו. האם את מכירה מחקרים כאלה, מעבר לאמירה הסתמית "אומרים ש..."? כי זה לא מוכיח כלום. תמיד אפשר לטעון כנגד: "ואם אני אחשוב על מיליון דולר, זה אומר שיהיו לי מיליון דולר?"

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית