פנייה בנוגע להפרעה hocd

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

03/12/2017 | 00:37 | מאת: Mor

שלום שרון , הייתי פה כבר בעבר ומצבי בנושא השתפר נורא , אני שם לב שהמחשבות צצות פחות ופחות משפיעות עליי , אבל אני חושש כי זה משפיע על החיים שלי יותר מדי והייתי רוצה לדעת כיצד לקדם את תהליך ההחלמה . מרגיש כאילו למרות שאני מחלים והמחשבות פחות צצות ולפעמים אני שוכח מזה עדיין יש השפעה של ההפרעה על החיים שלי , אני פתאום שם לב שעולות לי לפעמים מחשבות טורדניות בנוגע לדברים אחרים כמו למשל פחד מהתאבדות או פחד מוגזם מאלוהים ומהדת ומרגיש כאילו הhocd שלי משפיע על המשיכה שלי לבנות , אני כאילו נמשך לבנות והכל אבל כאשר מתחילות המחשבות פתאום אני מתחיל להתבלבל ןלא מצליח למצוא את הריגוש בעניין אבל לפעמים המחשבות לא נמצאות שם והכל רגיל כמו לפני שהייתה לי את ההפרעה , הייתי רוצה נורא להחזיר את המצב לקדמותו , לפני שהתחילו המחשבות כי אני חושב שרק כך אוכל באמת להתקדם ולהצליח, אם אפשר שבתשובתך תצרפי איזושהי עצה אני אשמח , תודה!

היי מור, הכלל הוא (לכאורה) פשוט- ככל שתתייחס פחות למחשבות, כך הן פחות יהיו שם. כלומר, אם תצליח להאמין ולהשתכנע שמחשבות אלה לא צריכות להפריע למהלך התקין של חייך, כך יהיה. אל תיתן למחשבות לנהל אותך, ותעשה כל דבר שהיית עושה לולא היו קיימות. אם תתנהג כאילו המחשבות לא קיימות ו/או לא מפריעות לך, כך גם תרגיש בסופו של דבר. בהצלחה! שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית