שקום והחלמה בריאות הנפש

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

03/11/2017 | 06:23 | מאת: ע

איך אעבור ראיון קבלה להוסטל ואתקבל? איך אחזיק מעמד בהוסטל בלי אשפוז?

שלום לך, אני לא מכירה אותך ולא יודעת שום דבר על ההיסטוריה שלך, הסיבות שהובילו אותך לאשפוז וכו'. אני יכולה רק לומר לך שאנשים מסתדרים בהוסטל בד"כ. בית חולים הוא לא מסגרת מגורים, אלא מסגרת זמנית שמטרתה רק השגת יציבות נפשית יחסית. מסגרות כמו הוסטלים מיועדות לשיקום, ורק שם תוכל להתקדם באמת לקראת חיים נורמליים ויציבים יותר. אשפוז בבית חולים אולי מרגיע, באופן זמני, אבל אם נשארים שם יותר מדי זמן, עלולים לפתח תלות בהרגעה הזו, ולחשוב שאי אפשר להסתדר בלעדיה (כמו בכל דבר שאנחנו תלויים בו). זו מחשבה שגויה, כמובן. בהצלחה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית