מחשבות שדופקות לי את החיים Hocd

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

01/11/2017 | 00:08 | מאת: Mor

שלום , אני בחור בן 18 וחצי ולא מזמן , משהו כמו לפני חודש התחילו להופיע לי מחשבות מוזרות שהורסות לי את החיים.. אני זוכר טת היום, ישבנו בבר והיינו מסטולים , עישנו גראס , וחבר צחק על איזה אחד שנראה גיי ואז אחת הידידות שלי אמרה לי שבכל אדם יש משהו קצת גיי ואז כזה לא הסכמתי ולא הייתי מוכן לשמוע על כך למרות שאני אדם ליברלי אבל בלי שום קשר זה היה נראב לי טיפשי, אין לי שום בעיה עם גייז ובתכלס בתוך תוכי אי יודע שאני לא כזה אבל כל המחשבות האלה לא עוזבות אותו וזה כבר חודש ומשהו שהמחשבות לא עוזבןת אותי ונהרסים לי החיים , זה פוגע ליבתפקוד היומיומי מפריע לי לחיות פשוט מכניס אותי לדיכאון והסתגרות.. אני משתגע , פשוט ביום אחד בהיר נהרסו לי החיים.. תמיד נמשכתי לבנות ותמיד נהנתי מזה והמחשבות האלה דופקות לי את החיים , אני אבוד .. לפעמים אפילו עולות לי מחשבות על כך שאני מעדיף לסיים את החיים שלי מרוב שאני בדיכאון . ושוב אין לי בעיה עם גייז הם גם בני אדם אבל אני פשוט לא רוצה להיות כזה וגם לא כזה.. אשמח לקבל עזרה כי אנ פשוט מתייסר..

היי מור, הבעיה שאתה מתאר היא יותר נפוצה משתוכל לדמיין. כנראה שאתה מודע לה, אם קראת לה בשמה הנכון (HOCD). כדי שהמחשבות יפסיקו להפריע, צריך להפסיק להתנגד להן בצורה חזקה כל כך. במילים אחרות, להפוך את הבעיה ל"לא בעיה"- לא לפחד ולא להירתע מהמחשבות של עצמך, שכן מחשבות אינן מסוכנות. בדרך כלל, יש צורך לעבוד על זה בצורה מסודרת, שכן קשה ליישם את זה לבד. מומלץ לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שייתן לך את הכלים להפסיק להתנגד למחשבות, להכיל ולקבל אותן יותר, כך שבסופו של דבר הן יגוועו מעצמן מחוסר עניין שלך בהן. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית