מעוניין להבין אם מה שיש לי זה ... אובססיה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

15/10/2017 | 20:47 | מאת: חמי

שלום אני בן 33?יש לי משהו שהרבה מעירים לי עליו. יש לי מצבים שאני רוצה משהו זה נראה לי כ הדבר החשוב ביותר. מתעסק בזה רוצה את זה ומשקיע המון והסביבה מגיבה שאני מתעסק ברדיפה כאילו מה יקרה אם לא אקבל ... מבחינתי זה קשה מאוד. למשל היה איזה ספר שממש רציתי לקרוא הפכתי עולם להשיג אותו כי הוא מלפני 30 שנה ושהשגתי אותו לא קראתי עד עכשיו ... זה קורה עם בנות משקיע הרבה ב להרשים חשוב לי לקבל מספר טלפון כשאני פוגש זרות מעולם לא התקשרתי אליהם זה חלק נרחב מחיי . איך מטפלים בבעיה הזאת ? בעצם אני נשאר בחיים בידיים ריקות כל הרדיפות שלי נסתיימו בכלום . האם זה האובססיה ?

היי חמי, אובססיה בהגדרתה היא מחשבה מפחידה ולא הגיונית אשר חוזרת על עצמה שוב ושוב. השאלה היא, מה המחשבה שעומדת מאחורי ההתנהגות שלך? מה יקרה אם לא תקבל את מה שאתה רוצה? יכול להיות שזוהי חשיבה נוקשה ומקובעת (אני "חייב" לקבל את מה שאני רוצה) ולא אובססיה. זו יכולה להיות אובססיה רק אם קיים שם פחד לא הגיוני ממשהו שיקרה. בכל אופן, אפשר כמובן לעבוד גם על דפוס החשיבה השגוי הזה, שמוביל לרדיפה אחר דברים שאתה לא מוצא בהם תועלת לאחר מכן. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית