שרון מה מומלץ לסובלים מהפרעה טורדנית ?

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

13/09/2017 | 16:15 | מאת: ש

האם כדאי לי כסובלת מהפרעה טורדנית להתנהג בטבעיות ? אני חשה שכאשר אני מתנהגת לא טבעי יש תגובה לא חיובית כלפי כשאני מנסה כאילו להרשים ... מקווה שאני מובנת לך . אני מאז האבחנה של ההפרעה מתנהגת בנחמדות יתר מרצה כזה ואני רואה שאני מפספסת קשרים מעולים אשמח להמלצה למצבי

שלום לך, אני לא יודעת מאיזה סוג של OCD את סובלת ומה תוכן המחשבות, ואיך זה קשור להתנהגות שלך בחברה. לכן קשה לי להתייחס לשאלה. אפשר להתייחס אליה בלי קשר להפרעה, ולומר ששום אדם לא צריך להתנהג ב"נחמדות יתר" ולנסות לרצות אנשים. בעצמך ראית שזה פוגע בך. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

14/09/2017 | 04:12 | מאת: ש

שרון מתנצלת הייתי צריכה לפרט. אני סובלת ממחשבה מפחידה שקופצת לראשי וממש מפחידה ומצמררת אותי !עד שאני מוצאת את את עצמי יורקת אפילו ליד אנשים או מחטטת או מגרדת בעור ככה אני נרגעת !המחשבה היא שאני עלולה לדרוס אדם בטעות כי הרכב מקולקל או מבלי לשים לב לכך! ממש פוחדת מלפגוע חלילה בבנאדם אפילו לא בבעל חיים.מיותר לציין שמזמן הפסקתי לנהוג וחיי הפכו להיות יותר מסורבלים . כי יש מקומות שלא ניתן להגיע בלי רכב וגם אז המחשבה לא עוזבת ומטרידה...אני כל הזמן מחטטת במוחי איך נהגתי קודם..וודואגת שהאוטו לא ידרדר בחניה ויפגע חלילה! נרגעת עם גירוד או חיטוט בעור או יורקת או מנידה בראש. הבעיה שמאז אני לא טבעית כי הטבעי שלי עם הפרעה ! אז אני מנסה להיות אחרת..טובה. מקשיבה. שמחה וזה לא עוזר לי! את ממליצה לסובלים להיות הם עצמם?? עם ההפרעה ????ממש זקוקה לתשובתך לפני החג זה חג ארוך והסבל בהתאם.

שלום לך, נשמע שאת מנסה להירגע באמצעות כל מיני תנועות או "טיקים", שהם למעשה טקס. אני כמובן ממליצה לסובלים מההפרעה להשתדל לא לעשות את הטקסים, שכן הם מספקים אולי הקלה זמנית, אבל בטווח הארוך משמרים את ההפרעה והופכים למה שמניע אותה. אין כל צורך להתנהג בנחמדות יתר ולרצות, פשוט להפסיק לעשות את התנועות ה"מוזרות" ולהשתדל להתנהג כפי ששאר האנשים מתנהגים. וכמובן, מומלץ מאוד לקבל עזרה מקצועית, מאחר שתנועות כאלה מאוד קשה להפסיק לבד (בדרך כלל). חג שמח, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

17/09/2017 | 03:04 | מאת: ש

אשמח לקבל מידע איזה טיפול יעזור לבעיה המורכבת שלי. תודה. לך מעריכה מאוד את עונה במקצועיות חג שמח ש

בשמחה. הטיפול המומלץ עבור הבעיה הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שנותן כלים להתמודדות עם הבעיה. המטפל נותן משימות למטופל, ומסביר לו כיצד להפסיק את ה"טקסים" שלו. יחד, הם מוצאים טכניקות ספציפיות שיעזרו לו לעצור את הטקס ויחזקו אותו. חג שמח!

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית