אינסומיה הצעות לפתרון

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

15/04/2017 | 23:37 | מאת: יעקב

שלום רב . מזה כ 10 שנים , אני מתקשה להירדם , אין לי את אותה העייפות בערב, מסוגל להיות ער 24 עד 48 שעות , דבר מאוד לא בריא , שמביא אותי לתשישות ולהפסד יום עבודה . מעבדת שינה לא נמצא הפרעת שינה עמוקה אלא איכות שינה ירודה , במשך השנים ניסית כדורי סיפרלקס, cbt, אקפוקונטורה, צירקדין, והרפיות למיניהם. הקפדתי על הגיינת השינה וגם כיום . עברתי מספר רופאים ,ולאחרונה פרופסור פילר , לצערי הוא לא הציע לי שום פיתרון . נכון להיום ( אני בן 49) , לא נותר לי פיתרון אלא בשימוש בכדורי שינה , בונדורמין או אמבין. הורי סבלו מבעיות שינה , האם אני סובל מבעיה גנטית ולכן זו הסיבה ? האם שימוש בכדורי שינה הוא הפתרון כששאר הכלים לא עבדו ? לדעתי אין לי יצור הורמון שינה או שהשעון הביולוגי שלי לא קיים ? הרופאים שדיברתי איתם שללו , מהסיבה שזה נפוץ אצל אנשים מבוגרים ( חוסר במלטונין ) , מה האפשרויות לבחון את החוסר במלטונין / לסדר את השעון ? אולי יש לך רעיון אחר כי אני לא לחיות על כדורי שינה כל החיים שלי . תודה יעקב

ההרדמות שלכאורה נוצרת באופן טבעי יומיומי ובקלות היא במהותה תהליך מורכב. על מנת לפשט העניין נצייר תמונה של מאזן בין שתי כוחות. כוח העוררות וכוח השינה. מאזן כזה אכן מתקיים במוחנו ובכל פעם שהכף מוטה לכיוון מסוים באופן בולט מתרחשת הרדמות או התעוררות בהתאם. הכוח הגורם לשינה נמצא במערכת אחת (לצרכינו נקרא לה ש) ואילו הכוח הגורם לערות נמצא במערכת אחר ונפרדת (לצרכינו נקרא לה ע ). בין שתי המערכות נמצא גורם מסנכרן הלו הוא השעון הביולוגי. על מנת לייצר הרדמות צריך להתקיים מצב בו פעילות מערכת ש בשיאה ופעילות מערכת ע נמצאת במינימום האפשרי. בשלב זה מופעלת מערכת הסנכרון ומטה את הכף לטובת ההרדמות. התערבות מערכת התזמון מבוצעת באמצעות המלטונין וגם באמצעים אחרים וב ש ע ה טובה אנחנו נרדמים. מסתבר אם כן שתהליך ההרדמות איננו קל ופשוט כפי שנדמה לאלו שאינם חווים קושי להירדם. הטיפול בבעיה אף מורכב יותר ובעייתי ולעתים יש צורך לטפל ביותר ממערכת אחת על מנת להגיע לתוצאה מיטבית. בעיה פרקטית נוספת הנה חסר באמצעי אבחון מדויקים. לכן לעתים תכופות הטיפול האנדיבידואלי נשען על ניסוי ותהיה והתהליך יכול להיות ארוך. בכל הנוגע לתרופות שינה. ככלל צריך להבין שהנזק הבריאותי והתפקודי הנובע מחסך שינה גבוה לאין שיעור מזה העלול להיגרם משימוש בתרופות שינה ולכן המלצתי בד"כ במקרים עמידים לטיפולים אחרים היא להשתמש באופן מבוקר בתרופות שינה מסוג ומינון המותאם בכל מקרה לגופו.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות