טחורים הריון

דיון מתוך פורום  טחורים

27/09/2013 | 12:52 | מאת: ליה

שלום רב לפני 3 שנים הייתי בהריון וסבלתי מעצירות מאוד קשה לדעתי מהברזל, יצא לי בוגנגלך מפי הטבעת עם מוגלה וכאבים איומים השתמשתי במשחה ורגליים למעלה וזה עבר לי אך בפי הטבעת יש לי כמו גושים קטנים כאלו שיצאו חשבתי שזה יסתדר לבד אבל מאז חייתי איתם דיי בשלום הם לא כואבים , אין לי עצירות כרונית אך תמיד היציאה לא קלה לפעמים שאני מנגבת אני רואה דם על הטישו כמה כתמים קטנים ( לא דם זורם) כעת אני שוב בהריון ושוב לוקחת ברזל והכאב אחרי יציאה הוא מציק כזה אך אני יכולה לחיות איתו.. אני מאוד מתביישת ללכת לרופא ומפחדת ( קראתי באינטרנט חומר בנושא) אני מפחדת שיש לי סרטן במעי הגס בגלל הדימום בנייר לאחר הניגוב.. או שאולי הדימום מהטחורים ?! חשוב לציין שאין לי דימום תמידי רק לאחר יציאה במיוחד יציאה שהתאמצתי. תודה רבה

28/09/2013 | 09:33 | מאת: פרופ' פנחס שכטר

שלום לך מזל טוב על ההריון - בהריון צריך לשתות הרבה נוזלים ואני ממליץ על תוסף מזון להקלת היציאה - כדאי מאד. כמובן שבדיקה היא הכרחית - כדי לדעת במה, ואיך לגשת לטיפול ואיזה טיפול מתאים. זאת ועוד - אם יש לך טחורים ולא תטפלי הלידה תהיה לא נעימה וכרוכה בסבל ניכר

30/09/2013 | 21:25 | מאת: רונית

דבר ראשון, ממליצה שתבדקי חלופה לתוסף הברזל שאת נוטלת אם הוא גורם לעצירות או קושי, יש חלופות ידידותיות יותר למערכת העיכול (תבדקי את הברזל הנוזלי של טננבלוט), חבל שתסבלי. את יכולה גם לאכול יותר סיבים - ירקות, פירות, דייסת קוואקר, קמח מלא, תשתי הרבה מים ותתגברי בתוסף שיקל על היציאות כמו שהרופא המליץ. יש תוספים שמכילים סיבים תזונתיים שיכולים להקל עלייך (אישית מעדיפה את הגולד פייבר של סופהרב). בגלל שאת בהריון, ממליצה שתתייעצי קודם עם נטורופת לגבי המוצר והמינון עבורך. דבר שני, מבאס ומפדח אולי, אבל חשוב שתגשי לרופא. אם לא תטפלי בזה זה עלול להחמיר ואת עלולה להכנס לחשש מיותר. רק בריאות.

מנהל פורום טחורים