ג'ל ניפדיפין לטחורים וסיכוניו/סידן

דיון מתוך פורום  טחורים

19/09/2012 | 17:04 | מאת: די סובל

שלום ותודה מראש יש לי מרשם לג'ל NIFEDIPINE 0.2% שאני רוצה גם להחדיר לטחורים. הבנתי מרוקח שמותר. ראיתי ששייך לקבוצת התרופות חוסמי תעלות סידן . יש לי בריחת סידן משמעותית ומטופלת,למרות שאני בן 50. 1.האם גורם בצורה משמעותית למניעת ספיגת סידן או לבריחתו? 2.האם יכול לעזור להקטנת הטחורים?

20/10/2012 | 19:31 | מאת: פרופ' פנחס שכטר

שלום לך גיל ניפידיפין נועד לטיפול בפיסורה - לא בטחורים - הוא מרחיב כלי דם ומשפר זרימת דם באיזור - זה הכל - ספיגתו סיסטמית יכולה לגרום כאבי ראש - שוב ע"י הרחבת כלי דם

מנהל פורום טחורים