טחורים לאחר לידה ראשונה

דיון מתוך פורום  טחורים

26/06/2018 | 01:24 | מאת: נופר

שלום רב, סבלתי מעצירויות במשך כ-10 שנים עקב הפרעות אכילה קשות מילדות. בשנים האחרונות כמות היציאות אצלי הן פעם-פעמיים בשבוע וכך היה לי גם בהיריוני הראשון..ללא כאבים או בעיות. אך כמה ימים לאחר לידת בני הבכור והשחרור מבית החולים התגלו לי טחורים ענקיים וכואבים כפי שאין דרך לתאר. ניגשתי לרפואה דחופה ולפרקטולוג שעשה הרדמה מקומית, ניקה לי את הטחורים וכינה זאת כ "מיני ניתוח" כך במשך חודש וחצי לאחר הלידה כל פעם היה יוצא לי עוד טחור כואב עד דמעות ואני הייתי ניגשת לפרקטולוג לעוד "מיני ניתוח". עד שלבסוף בעזרת כמות גדולה של שמן קיק ונורמלקס כל העניין הסתדר ונרגע לאט לאט. ובנוסף היו לי ויש עד היום עוד טחורים אך אינם כואבים . בתוצאה הסופית החוויה הזו עשתה לי טראומה מאוד קשה ופחד גדול מהכאב הבלתי נסבל. היום כשאני בתחילת היריון שני הדבר היחיד שעובר לי במחשבה זה איך אוכל למנוע ממצב כזה להגיע שוב? מה אוכל לעשות ולאיזה רופא לגשת כדי לקבל עזרה שלאחר הלידה הזו לא יקרה מה שקרה בפעם הקודמת? אשמח להכוונה..תודה רבה!

מפנייתך אני מבין שסבלת מהתקפים חוזרים של טחורים חיצוניים ומידי פעם עברת ניקוז של קריש דם מטחור כזה. אין לי נוסחת קסם שתמנע אירועים דומים בהריונות. צריך להקפיד על יציאות רכות ללא מאמץ.

מנהל פורום טחורים