יעוץ והכוונה

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

25/11/2013 | 17:01 | מאת: נדב

פרופסר שלום .מטופל בציפרלקס מעל שנתיים אשר נתן לי הפסכיאטר.בכול התקופה הו הציפרלקס עשה אותי ומבי לגמרי. ולא הרגשתי שיפור מלא .בכול התקופה היו לי כאבים בכול הגוף והתכאבי כאבי פרקים .נעשו לי כל הבדיוקת ולא היה לי משהוא קליני. אני מטופל בציפרלקס 10.לציין שאני לא הייתי לוקיח את זה באופן רציף ולא בשעה קבועה היו ימיים ששחכתי לקחת בכלל.אתמול הייתי אצלו וטען שהוא לא רוצה שאני אקח ציפרלקס אלה לעבור לאפקסור. עם מודל 50 ליום. לציין שהוא לא רוצה להעלות לי את המינון של הציפרלקס בטענה שהוא לא מאמין בעלאת מינונים. השאלה שלי אך אני אמר לקחת את האפקסור הזה.יש לי פחד שיהיה לי תופעות לווי קשות כמו שהיה לי בציפרלקס אך עושים את המעבר הה ואם כדי לי בכלל לעשות אותו?? אני סובל מלחץ נפשי וחרדות ודיכאון .אבל אני מתפקד בצורה מלא עובד ונהל אורח חיים תקין .אשמח להמלצתך פרופסר

שלום נדב, קודם כל, אציין שאינני רופא. לא ברור מפנייתך מדוע ניתן לך ציפרלקס מלכתחילה והאם מדובר אך ורק בטיפול תרופתי או גם בטיפול פסיכולוגי (שיחות). ציפרלקס היא אכן תרופת הבחירה הראשונה לטיפול בחרדה ובדיכאון (לעיתים גם בהפרעה כפייתית). נדיר מאוד שיש תופעות לוואי, בוודאי מהסוג שתיארת בפנייתך. כאשר תרופה לא עוזרת, או יש לה תופעות לוואי, מאוד הגיוני להחליף אותה לתרופה מקבוצה אחרת. במקרה זה, הציפרלקס שייכת למשפחת תרופות המעכבות ספיגה חוזרת של סרוטונין במוח (SSRI) ואחרי שתרופה ממשפחה זו אינה עוזרת, נהוג לנסות תרופה המשפיעה גם על הסרוטונין וגם על הנוראדרנלין (SNRI), כמו האפקסור. הפסיכיאטר אינו אדם שאתה צריך לפחד לשאול אותו שאלות והוא אמור להיות קשוב לדיווחיך על השפעת התרופה. כמו כן, בדיכאון, בחרדה ובהפרעה כפייתית (OCD) כדאי מאוד לפנות לטיפול פסיכולוגי בנוסף לטיפול התרופתי. השילוב בין שני הטיפולים יעיל במיוחד ולעיתים קרובות הטיפול התרופתי מאפשר את הטיפול הפסיכולוגי. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

25/11/2013 | 19:54 | מאת: נדב

תודה על התשובה.היא נתנה לי בגלל שהייתה לי הרגשה לאחר השקמה בבוקר של הרגשה שאני לא יודע מי אני נשמע מצחיק אבל זה כך הרגשה של כמה שניות שאלות של מי מזיז לי את היד או שאני מפחד מעצמי .ממש כך . היו לכמה דקות ואז היו עוברים. הסיטואציה הזו מאוד הפחידה אותי והכניסה אותי לדיכאון .ומאז הלחץ גבר עלי והחרדות מההרגשה שאני משוגע או משהוא כזה. לציין אני בן 28 .עובד ומנהל חיים תקנים. הציפרלקס נתנה לי בגלל החרדות והדיכאון .יאומר שאני לא טפלתי בעצמי מההתחלה ולקח לי כמה שנים לפנות לאיש מקצוע. אז המצב היה לא טוב .מבחינה נפשית. הציפרלקס העלימה קת מהמצב הזה.לציין שההפרעה הזו הופעה לי בפתאמיות לגמרי . ומאז ממשיך הסבל. הייתי בטיפול פסיכולוגי ובכול פעם שהייתי שם הייתי אומר לעצמי מה אני עושה פה אני!!! הציפרלקס עשה לי הרבה תופעות לווי קשות מאוד .מבחינה מינית פגע לי ביצרתיות שלי עשה אותי בן אדם שלא חושב בכלל בלשון המעטה.כרגע המצב זה צרבות כל הזמן כאבי שריריים רוב הזמן מהר מאוד מתעצבן בעית קשב והקשבה. לאחרונה מזה שבוע חזרה הרגשת הניתוק הזה והיא תחושה מאוד מפחידה .והפסכיאטר אמר לי אתה בריא וכל מה שיש לך זה מהמצב הנפשי כולל בעיות העור שיש לי שלא מוצאים לה פיתרון. כתב לי אפקסר XR 75 ולאחר מכן 150 .ואני מאוד מפחד שיהיו לי תופעות לווי בגלל אופי העבודה שלי הרגישה .אשמח ממך ליעוץ פרופסר גידי

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות