תשובה מקצועית

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

19/03/2013 | 18:30 | מאת: אלון

שלום יש לי כמה שאלות 1 איזה סוג של הפרעות נפשיות יכולות לגרום לחרדה והאבחון יהיה שגוי יטופל רק בחרדה ? 2 איזה סוג של חרדה יכול לגרום הפרעות פסיכומטיות או ההפך? 3 מה ההבדל בין ציפרלקס ופרזימה ובמצב הזה שנהם לא עוזרים וגם ריסטל לא ? 4 איזה סוג של הפרעה זו שגורמת לך להרגיש ניתוק עצמי מכמה שניות שהיא לעצמה גורמת לחרדה ותסכול ? 5 . מה גורם לחלומות הזוועה שמקפיצים אותך בלילה ובבוקר אתה שוכיח אבל אתה נאר מכוווץ כל היום ? מדובר באדם בריא מנהל אורח חיים רגיל לחלוטין אך ללא שיפור הוחלף לו מציפרלקס לפריזמה על ידה פסיכיאטר מהשורה הראשונה בארץ

שלום אלון, חרדה אכן יכולה לבטא "רק" הפרעת חרדה ולהיות חלק מהפרעות כגון פוביה, OCD וכו' ויכולה להופיע כחלק מהפרעות נפשיות מורכבות יותר. ברוב המקרים הטיפול נגד החרדה בלבד לא יגרום נזק גם אם מאחורי החרדה עומדת הפרעה נפשית מורכבת יותר. ציפרלקס, פריזמה ורסיטל - כולן תרופות מאותה משפחה של תרופות המעכבות ספיגה חוזרת של סרוטונין במוח (SSRI). במידה ונטלת את כל אחת מהתרופות במשך כחודשיים או יותר והיא לא עזרה, יש בהחלט מקום לשקול מעבר לקבוצה אחרת, אבל כמובן יש לשקול כל מקרה לגופו עם הרופא המטפל. לעיתים קורה שעוברים מתרופה לתרוה לפני שממצים את המינון המירבי של תרופה אחת, שאולי היה עוזר. חלומות מהסוג שאתה מתאר הם לרוב חלק מהפרעת החרדה או הדיכאון, אם כי קיימים גם דיווחים שהם הופיעו ואף התגברו תחת טיפול בציפרלקס. במקרה כזה יש להתייעץ עם הרופא המטפל שאמור להכיר את תופעת הלוואי הזו. לעיתים שינוי במועד נטילת התרופה במשך היום עשוי לעזור. "ניתוק עצמי" מהסוג שאתה מתאר נקרא בשפה המקצועית "דה-פרסונליזציה" והוא יכול להיות חלק מהפרעת חרדה או מהפרעה מורכבת יותר. אתה מתאר סימפטומים אשר ביחד עם סימפטומים אחרים יוצרים תסמונת ורק הכרות של התמונה בשלמותה מאפשרת אבחנה. ציפרלקס מהיר יותר בהשפעתו מפריזמה ופריזמה ניתנת במקרים בהם צפוי שימוש ממושך יותר. לפריזמה יש גם תופעת לוואי ראשונית של הפחתת תיאבון ולכן היא משמשת לעתים בהפרעות אכילה ואילו לציפרלקס יש לעיתים תופעת לוואי הפוכה של הגברת התיאבון. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

01/04/2013 | 19:55 | מאת: אלון

דר פרופסר על התשובה המהירה. רציתי לשאול אותך על שיטת ה EMDR האם היא יעילה במצבים של טראומה וחרדות ?

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות