שאלה

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

27/10/2010 | 12:05 | מאת: ס

שלום אני בת 40.ולפני כשנתיים הרגשתי סימנים של אירוע מוחי כמו נימול בחצי מהפנים או תחושת צריבה בלסת התחתונת והפראות בחצי מסדה הראיה ועוד בלי שאדע שהם סימנים לאירוע מוחי.יום אחד ניכנסתי לאינטרנט ואני רואה שכל הסימנים מראים על אירוע מוחי.הייתי אצל נוירולוג והוא אמר שהוא לא רואה סימנים של אירוע מוחי ולא איסכמיה .ותסמינים האלה הם ממצב חרדה ומתח.ואני כן הייתי במצב של מתח באותו זמן.הוא הפנה אותי לפסיכיאטר והתחלתי לקבל כדורים.בנוסף לתסמינים שהזכרתי היו לי גם דפיקות לב מהירות או תחושת קור בחצי גוף ו....בקשתי מה רופא אך באינטרנט אני יכולה לקרוא על הבעיה הזאת הוא נתן לי את השם SOMATISTION DEPESSION ..דבר ראשון רציתי לדעת מה דעתך על האבחנה שלו האם אתה מקיר תסמינים כאלה כתגובה למתח וחרדה?ודבר שני המאמרים שחיפשתי תחת שם שהוא נתן לי כולם באנגלית.ואני לא יודעת אנגלית. אך אני יכולה למצוא על הנושא בעברית .כי עדיין אני חוששת שאולי היה לי איסכמיה ויש צורך לבדיקות נוספות בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, הסימפטומים המתוארים בחלק הראשון(נימול בחצי פנים + ליקויים במחצית שדה הראייה) אופייניים מאוד למיגרנה ואני קצת מתפלא שהנוירולוג לא בדק את האפשרות הזו. כיום יש טיפולים תרופתיים יעילים הן למניעת התקפי מיגרנה והן לעצירת ההתקף בתחילתו. מיגרנה היא היצרות של כלי דם והיא מושפעת גם מלחץ נפשי וגם מנטייה תורשתית ומגורמים מסוימים בתזונה, אך קודם כל, יש לחזור לניורולוג (רצוי נוירולוג אחר) ולברר ספציפית האם מדובר במיגרנה (אני חושב שכן, כי הסימפטומים הם ממש קלאסיים, במיוחד כשמדובר על חצי ראש ועל חצי שדה ראייה). דפיקות הלב המהירות אכן אופייניים להפרעת חרדה (לא דיכאון) מסוג של סומטיזציה והטיפול יכול להיות טיפול תרופתי מסוג SSRI (פרוזאק, ציפרלקס וכו') ו/או טיפול התנהגותי-קוגניטיבי, שבו נלמדות בין היתר טכניקות הרפיה להפחתת המתח ושליטה בו. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

27/10/2010 | 18:32 | מאת: ס

שלום עד כמה שאני יודעת מיגרנה מלווה בכאבי ראש .ואף פעם לא סבלתי מכאבי ראש.ודבר שני אך אני יכולה להיות בטוחה שלא מדובר באיסכמיה?

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות