מבולבל מאבחנה לא ברורה כיום- האם ניתן להגיע לכזה דבר

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

07/02/2019 | 18:16 | מאת: זקוק לתשובות

יודע שרבים אומרים שהאבחנה לא חשובה וחשובה הדרך/הטיפול, אך משהו בי זקוק לזה/כדי שאדע עם מה אני מתמודד. מה סיכויי להיות בדיוק כמו כולם, לפתח עצמי חזק, לפתח קשרי חברות ורצונות משלי לפני כ20 שנה, בסוף התיכון עברתי התבגרות- חרדות לבריאות ומוות ומהעתיד המלוות בO.C.D על רקע תלותיות גדולה בהוריי. טופלתי בפקסט ובשיחות ע"י מטפלים פרטיים. במכתב לצבא הפסיכיאטר ציין o.c.d והפרעת אישיות תלותית-נמנעת. לאורך השנים היו מעט מקרים של חרדות (דיכאון תגובתי) וטופלתי בפאקסט במינון נמוך. כיום, לאחר מות הוריי אני מתפקד בעבודה ובבית אך עם קשיי התארגנות-ניהול זמן, ריקנות וקושי בפיתוח יחסי חברות- נמנע מפיתוח קשרי קרבה, כל דבר שיאתגר אותי מלבד עבודה-התנהלות בבית. בשנה וחצי האחרונות פניתי למרפאה צבורית ושם האבחנות היו מאוד לא ברורות, כנראה משום שהתפקוד יחסית גבוה. האם ניתן לבצע הערכה מדוייקת למרות שכיום במצב טוב- שאדע להעריך את מצבי. מי מבצע אבחון אישיותי- כיצד ניתן לדעת אבחנה כמה שיותר מדוייקת אם יש כזה דבר. מבקשותיי מהרופא קבלתי תשובות לא ברורות, דוגמת קויים אישיותיים וכדומה. אשמח לעצתכם/הכוונתכם מבולבל מתשובות אבחנה לא ברורות כיום- האם ניתן להגיע לאבחנה מוחלטת/ברורה

שלום זקוק לתרופות, מרוב פרטים, שכחת לציין את גילך, מה שנראה לי משמעותי מאוד לאור השאלות שאתה שואל. לא הייתי אומר שהאבחנה לא חשובה, אלא שבמקרה שלך אין לה קשר הכרחי לטיפול. ככל שמדובר בטיפול תרופתי, התרופה אינה יודעת להבחין בין חרדה שהיא חלק מ-OCD, למשל, לבין חרדה חברתית הנובעת מהפרעת אישיות נמנעת, המעכבת יצירת קשרים חדשים, למשל, כך שטכנית, עצם הפחתת החרדה יעילה בהתמודדות עם החרדה הנובעת מהפרעות שונות. עם זאת, לפחות נכון לאבחנות הקודמות, נראה לי רצוי שהטיפול הפסיכותרפויטי יכלול טיפול קבוצתי לצורך זיהוי הגורמים המעוררים בך חרדה חברתית בזמן אמת בתוך הקבוצה הטיפולית המדמה מצבים חברתיים מהמציאות. גם אם האבחנות כיום קצת שונות, הדבר לא נראה לי קריטי לגבי בחירת הטיפול. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות