הרגל רע- הוצאת שחורים מהגב

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

08/04/2018 | 23:16 | מאת: אנונימית

אני בת 17.5 ומאז גיל 12, פחות או יותר, יש לי הרגל רע להוציא שחורים מהגב. דבר המביא לזיהומים ולצלקות. גם אם יש תקופות בהן אני מצליחה במשך כמה ימים לא לגעת בגב בסופו של דבר אני חוזרת להרגל הרע. האם יש פתרון?

שלום אנונימית, הטיפול הפסיכולוגי המתאים ביותר הוא טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) וכאשר מדובר בהתנהגות כפייתית מהסוג שתיארת הטכניקה המרכזית נקראת 'חשיפה ומניעת תגובה'. תחילה מנהלים ניטור (מעקב) אחר המצבים שבהם מתרחשת ההתנהגות ובהמשך נערכת חשיפה הדרגתית למצבים אלה, תחילה בנוכחות המטפל ובהמשך בעצמך. לעתים קרובות יש צורך בשילוב טיפול תרופתי המעכב ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI, כמו ציפרלקס, פרוזק וכד'). הטיפול מותאם ע"י פסיכיאטר. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות