אגרנות כפייתית שפוגמת בחיים

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

18/03/2018 | 05:52 | מאת: דנה

שלום, יש לי הפרעה שאני שומרת חפצים. יותר נכון, שחפצים מזעריים של אנשים שאני מאד אוהבת הולכים לאיבוד אני חווה סוג של התקף חרדה, יש לי חום ורעידות ברגליים ואני מרגישה דפיקות לב מואצות. אני לא מצליחה להרדם בלילה כמו שצריך, אני כמה כל כמה דקות כמו מתוך סיוט בלהות. הגוף שלי חווה אובדן ממש כאילו אדם נפטר. זה כבר הפך להיות בלתי נסבל, אני כל הזמן בודקת שהכל במקום ושום דבר לא אבד. האם יש לכך פתרון? מיואשת נורא כי זה רק הולך ומחמיר וכבר ממש מקשה עלי את החיים.

שלום דנה, את מתארת סוג של אגירה שהוא סוג של הפרעה כפייתית (OCD) בנוסף להתקפי חרדה סביב אובדן חפצים מהסוג היקר לך. לפי המלצות האיגוד הפסיכיאטרי האמריקני לטיפול ב-OCD, מדובר בהפרעה שהיא קודם כל פיזיולוגית ולכן הטיפול התרופתי נחשב תנאי הכרחי, כאשר השילוב של טיפול זה עם טיפול קוגניטיבי-התנהגותית (CBT) נחשב שילוב מנצח. הטיפול התרופתי נראה הכרחי במיוחד במקרה שלך הואיל ואגרנות בפני עצמה אינה מלווה התקפי חרדה מהסוג שאת מתארת. לכן, המלצתי היא קודם כל לפנות לפסיכיאטר לצורך טיפול תרופתי ובמצב רגוע יותר, כמה שבועות לאחר שימוש בתרופה, לפנות לטיפול CBT. במצב הנוכחי חוששני שלא תוכלי לשתף פעולה עם טיפול פסיכולוגי בלבד מרוב חרדה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות