פרפקציוניסטית בלימודים

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

20/09/2010 | 15:44 | מאת: צליל

שלום ד"ד רובינשטיין. אני מאוד פרפקציוניסטית בלימודים, שואפת תמיד לקבל מאה, לזכור את כל החומר למבחן, לכתוב הכל, להראות שאני יודעת, בעבודות לנסח הכל טיפ טופ. הבעיה שלי כרגע היא שאני צריכה להגיש סמינריון ללימודים ב-10/10. אני מתחילה להלחץ שאין לי זמן, כי אני רוצה להגיש עבודה מושקעת ומפחדת שלא אעמוד בזה. בשבוע האחרון אני גם לא מצליחה להרשם מהלחץ והמחשבות. האם אתה ממליץ במקרה זה על כדורי שינה? תודה

22/09/2010 | 01:46 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום צליל, לא הייתי ממליץ על נטילת כדורי שינה לבעיה שאת מתארת. זהו טיפול שטחי, ובשימוש ממושך ממכר, בקצה הקרחון, כלומר, באחד הסימפטומים המישניים של הבעיה. המלצתי היא לפנות לטיפול פסיכולוגי ואם יעלה צורך בטיפול תרופתי, להיעזר בטיפול נוגד דיכאון וחרדה ממשפחת ה-SSRI (ציפרלקס וכד') במשך מספר חודשים. ניתן לתקוף את הבעיה בעזרת טיפול קוגניטיבי המכוון הן כלפי הבעיה הכללית יותר של פרפקציוניזם והן כלפי הבעיה הספציפית יותר של חרדת בחינות / מטלות אקדמיות. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות