rocd איך עובד הטיפול במחשבות אובססיביות וגישה של הכל או כלום?

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

26/07/2017 | 12:36 | מאת: אנונימית

היי,אני בת 23 יש לי פסיכולוגית לcbt לטיפול בחרדה חברתית, אני במשבר בזוגיות (חבר ראשון) והתייעצתי איתה אז היא הפנתה אותי לקרוא על rocd קראתי את המאמר שלך והתחברתי להרבה דברים. בעיקר גישה של הכל או כלום ופרפקציוניזם . רציתי לשאול משנים את הגישה הזאת. יש לי את זה בהרבה תחומים בחיים. זה מאוד עוזר לקרוא על זה ולדעת שמותר לי להתעלם מהמחשבות האלה כי הן לא באמת הגיוניות אבל אני רוצה להפסיק לחשוב ככה כי זה מפריע לי בחיים אז בעצם מבחינת הטיפול - איך עושים את זה?,

שלום אנונימית, הפרעה טורדנית-כפייתית ביחסים (Relationship Obssessive-Compulsive Disorder) היא מקרה פרטי של OCD, כאשר ברוב המקרים חקירה מעמיקה יותר תגלה שהאדם סובל מתסמינים של OCD גם בתחומי-חיים אחרים, אם כי לא באותה עוצמה והם לא יפריעו לו באותה מידה. לפי הקווים המנחים של האיגוד הפסיכיאטרי האמריקני שפורסמו ב-2014 טיפול תרופתי (בעיקר ע"י תרופות המעכבות ספיגה חוזרת של סרוטונין במוח, SSRI, כמו ציפרלקס) היא תנאי הכרחי להצלחת הטיפול: http://www.giditherapy.co.il/?p=1856. יש לציין שחלק מהתרופות הללו, בעיקר ציפרלקס, נמצא יעיל מאוד גם בטיפול בחרדה חברתית. והשילוב בין טיפול תרופתי זה ובין טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) נחשב שילוב מנצח. אכן חשיבה קוטבית של "הכול או לא כלום" היא אחת מהאמונות השליליות המאפיינות אנשים הסובלים מ-ROCD והטיפול הקוגניטיבי נועד לאתגר מספר אמונות שליליות שנמצאו אופייניות. טיפול זה כרוך בשיעורי בית בצורת ניהול יומן מחשבות אוטומטיות. עם הזמן ניתן להפחית את מינון התרופה בתלות בהתקדמות הטיפול ע"י CBT. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות