טיפול בכאב כרוני בצוואר גב

דיון מתוך פורום  כאב

23/05/2020 | 21:24 | מאת: גלעד

שלום אני בגיל 50. עד גיל 25 ללא בעיות. בגיל 25 הופיע פתאום כאב ראש חזק ברגע שיושב או עומד שנרגע כששוכב. נמשך כמה ימים. בוצע ניקור מותני תקין. לאחר זריקת וולטרן + אסיול הכאב נרגע. מאז כבר 25 שנה הצוואר תפוס ללא הפסקה. ב EMG יש מיופתיה קלה בצוואר יש ווינגינג של סקפולה מימין קצת דלדול של הטרפזיוס והסטרנומסטואיד. לא נמצאה מחלת שרירים והתופעות נשארו כמו שהן והנוירולוג אמר שאולי היה איזה וירוס או משהו שפגע באיזור הזה. סובל מכאבי צוואר שמקרינים לראש וכל הטיפולים כמו פיזיותרפיה, דיקור סיני וכו' לא עזרו. בשנים האחרונות התפיסות נהייתה גם בגב תחתון וסובל מכאבי גב תחתון משמעותיים עם הקרנה לשתי הרגליים. זאת למרות CT גב יחסית סביר לפני כמה שנים. מתקשה לשבת על כסאות כמה דקות בגלל כאבים חזקים. נוירולוג אמר שאולי יש כאב מיופיציאלי לאורך עמוד השדרה. המליצו לי על טיפול תרופתי במקביל לפיזיותרפיה שאולי יסייע להצלחתה ליריקה או סימבלטה או מירו ( רמרון ) רציתי לדעת מה דעתך איזה מהכדורים האלה סביר יותר להניח שיסייע לכאבי גב וצוואר וטרפזים שתפוסים וכואבים עם טווח תנועה מוגבל יחסית תודה רבה

שלום רב, לפעמים, הסיבה לכאב ראש בשינוי תנוחה, כפי שציינת, היא לחץ נמוך של נוזל שדרתי. למרות הניקור שיצא תקין, כדי לשלול סיבה זו, יש לבצע MRI עמוד שדרה צווארי. לגבי כאב גב תחתון, ממליצה לבצע MRI עמוד שדרה גב תחתון, כדי להגיע לאבחנה ואז לבנות תוכנית טיפולית. התרופות שציינת (ליריקה, סימבלטה ומירו) מיועדות יותר לטיפול בכאב ממקור עצבי. אתה ציינת כאב ממקור שרירי ולדעתי, יש לבדוק טיפול תרופתי אחר. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב