חשד לתסמונת סיוגרן ופיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  כאב

21/08/2017 | 00:29 | מאת: ענבל

לפני כשלושה חודשים החלו כאבים בצלעות בצד שמאל ולעיתים ברום הבטן ובשכמות ובעצם של העורף שרירי צוואר תפוסים באופן קשה ביותר תמידית.קשה מאוד לאתר את מקור הכאב הכאב כמעט תמידי מתחזק ללא קשר בשכיבה ישיבה או תנועה.ולעיתים מאוד קשה להבין מאיפה הוא מגיע למרות שיש נקודה בדיוק היכן שהצלעות מתחברות בצד שמאל שכואבת מאוד בנגיעה עברתי מיפוי עצמות שיצא תקין אולטרסאונד בטן שיצא תקין דם בצואה תקין בדיקות דם תקיןנות גם האוטואימוניות תקינות בדיקה נוירולוגית תקינה ועשיתי מלא בדיקות שלא העלו שום מימצא. בימים האחרונים יש ריפלוקס קשה מאוד לפני שנתיים ביצעתי גסטרוסקופיה שהראתה בקע פיצפון בסרעפת ואדמומיות ברירית הוושט ביופסיה תקינה. הובחנתי בחודש האחרון עם פיברומיאלגיה כמו כן יש גם כאבי גב עליון חזקים. צילום חזה תקין. האם ייתכן שמדובר חלילה במחלה בלבלב בקיבה או בוושט??? יש לי תור לגסטרו בעוד שבועיים האם נישמע דחוף? יש לציין שיש לי תיאבון רגיל וממש לא הורדתי במשקל יש לציין שבשל יובש חמור בעיניים יש ביופסיה עוד חודש לשלולת תסמונת סיוגרן. האם פיברומיאלגיה יכולה ליגרום לכאלה כאבי תופת? השבוע אחרי ארוחה כמעט ולא יכולתי לעמוד כאב לי כל כך בחזהמובשרירים אבל כשאני נוגעת בבטן היא לא כואבת.. זה ממש מתסכל..

24/08/2017 | 16:56 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, לפי התאור שלך וללא בדיקה רפואית ועיון במסמכים רפואיים, לא ניתן להגיע לאבחנה. פיברומיאלגיה זו מחלה עם כאבים באזורים שונים בגוף. הביופסיה המתוכננת וגם בדיקת גסטרו אכן חשובות עקב הסימנים שתארת. כמו כן, לוח זמנים של שבועיים נשמע סביר. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב