כאבים בצלעות ובמפרקים

דיון מתוך פורום  כאב

03/08/2017 | 18:01 | מאת: ענבל

כאבים ברום הבטן ובצלעות דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה כאבים ברום הבטן ובצלעות 00:07 02/08/2017 | מאת ענבל שלום רב אני בת 32 בריאה בדרך כלל ללא היסטוריה משפחתית מלבד פוליפים שפיריים אצל אבי במעי. לפני כחודשים החלו אצלי כאבים באיזור הצלעות בצד שמאל בדיוק איפה שמתחברות שתי הצלעות מעל הקיבה. ומידי פעם כאבים במפרקי הידיים והרגליים וכאבי גב. התחלתי בדיקות מקיפות שכולן יצאו תקינות לחלוטין נוירולוגית, אורטופדית,אולטרסאונד בטן,אולטרסאונד שד, בדיקות דם, דם סמוי בצואה, בדיקות אוטואמונית בקיצור הכל יצא תקין לחלוטין. הכאב אינו מרפה. רוב שעות היום ללא קשר לקימה ישיבה או שכיבה אין ירידה במשקל בכלל לא, ולא בתיאבון אני שוקלת 44 תמיד הייתי רזה ותמיד סבלתי מצרבות. בחודש וחצי האחרון התחילו יציאות בעלות אופי שונה. פעם הן מאוד רכות ממש כמו שילשול ופעם הן לאחר עצירות יום אחד ולפעמים יש תחושה של קילקול קיבה ומין התכווצות מעי. חשוב לציין שאובחנתי לאחרונה עם פיברומיאלגיה ואם חשד לתסמונת סיוגרן רציתי בבקשה לשאול 1. אם עשיתי גסטרוסקופיה לפני כשלוש שנים ולא נימצא דבר מלבד בקע פצפון בסרעפת יש סיכוי שהתפתח חלילה משהו מסוכן בקיבנ? 2. האם במידה ודם סמוי בצואה תקין יש צורך בקולונסקופיה? 3. האם כאבים במפרקים יכולים להיות קשורים במערכת העיכול? 4. האם זה נשמע כמו תלונה על בעיה במערכת העיכול? 5. האם כאלה כאבים יכולים להיגרם מסיוגרן? חושדים בסיוגרן בשל יובש קיצוני בעיניים במבחן שריבמר

06/08/2017 | 12:15 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, הכאבים במפרקים יכולים להיות קשורים להפרעות במערכת העיכול. מחלת סיוגרן היא מחלה שיכולה לערב מספר מערכות בגוף. אני ממליץ בשלב זה לפנות לגסטרואנטרולוג כדי להחליט על בדיקות מערכת העיכול. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב