קראתי מאמר מעניין

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

16/02/2012 | 19:13 | מאת: חיים

קראתי באינטרנט מאמר מעניין הנסמך בניסויים קליניים שונים. הנה חלק מהמאמר, "יש טיפול טבעי בבעיות נפשיות וזכיזופרניה: ויטמין B3: (כדאי להשתמש בנגזרות שלא גורמות סומק): מחקרים של ד"ר הופר ואוסמונד הראו שיפור ניכר במצבי סכיזופרניה. עוד מחקרים מראים שוויטמין זה מרגיע במצבי חרדה ומסייע בטיפול טבעי באנורקסיה ובולימיה, דיכאון, קשב וריכוז ואלכוהוליזם. . ויטמין B6: קשור באופן טבעי ביצירת המוליכים העצביים גאבא, סרוטונין ונוראדרנלין. נמצא בעל ערך בטיפול באפילפסיה, הפרעות קשב וריכוז, סכיזופרניה, דיכאון ואוטיזם. אצל קשישים נמצא כמסייע בשיפור זיכרון ובטיפול טבעי באלצהיימר ובפרקינסון. . ויטמין B12 וחומצה פולית: ע"פ ד"ר אטקינס נדרשים מינונים גבוהים בהרבה מהקצובה היומית המקובלת, ואלה מסייעים בטיפול טבעי בדמנציה (שיכחון), תשישות כרונית,סכיזופרניה, דיכאון ודיכאון אחרי לידה...." אני מאד מאד רוצה לשמוע את דעתך על המחקרים האלה, האם יכול להיות שרק ניקח 3 ויטמינים ונחלים מזכיזופרניה? וגם שואל , איך יודעים אם יש לנו חוסרים בויטמינים האלה בגוף?

01/03/2012 | 13:10 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. השורה התחתונה - לקיחת ויטמנים לא "מרפאת" סכיזופרניה. הלוואי והיה פתרון קסם כזה (אבל אין). סכיזופרניה היא למעשה מאין "סל" של הפעות פסיכוטיות עם פיגעות תפקודית שנובעות ע"פ התאוריות השונות ממגוון סיבות כולל הפרעה בהתפחות במח, הפרעות בקישוריות עצבית, אובדן של חומר אפור במח, נטיה גנטית, השפעות סביבתיות שונות ועוד ועוד. לכן הטיפול הוא מורכב ויכלול (נכון להיום) מבחינה תרופתית טיפולים נוגדי פסיכוזה בצירוף עם קבוצות תרופות אחרות ע"פ הצורך. אז מה כן? ידוע שחסרים בויטמנים מסויימים (כולל כל הויטמנים מקבוצה B שמנית לעיל) יכולים לגרום לביטויים נפשיים והחמרה של מצבים נפשים קיימים (כולל סכיזופרניה). לכן חשוב מאד לעקוב אחר רמות ויטמינים (אצל רופא המשפחה) ולטפל בהתאם אם יש חסר. לגבי מתן ויטמינים כש_אין_ חסר בגוף - רב המחקרים אינם מראים יעילות משמעותית בסכיזופרניה, וזאת להבדיל ממצבים של שטיון (כגון אלצהיימר) שכן מראים שיפור (אמנם קל) בהשלמה של ויטמינים מסוג חומצה פולית, B1, B6 ו-B12. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה