אי שליטה עצמית על כעסים

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

20/03/2016 | 09:33 | מאת: עידית

בוקר טוב.יש לי בעיה שכאשר אני עצבנית קשה לא לענות במיוחד כלפי ההורים שלי.יש לי המון כעס כלפיהם שזה מתבטא בויכוח קולני.אחרי שאני נרגעת אני מצטערת ואז אני נכנסת לדכדוך.האם דרך פסיכותרפיה אפשר לטפל בזה? ועם כן מה הכלים להתמודדות?

היי עידית בהחלט אפשר לטפל בזה דרך פסיכותרפיה- טיפול רגשי להתמודדות עם הכעסים וכן חשוב לבחון בטיפול האם יוצאים רק מול ההורים ומדוע (אולי יש "מטענים" שחשוב לפרקם בטיפול) או מול אנשים נוספים ואז ניתו לעבוד בעבודה טיפולית שהיא קוגנטיבית התנהגותית על שרשרת הארוע- מחשבה - תגובה אשר מובילה לכעס שבסופו דכדוך. דבר נוסף- כעס בדר"כ נחשב כרגש משני, מתחתיו בדר"כ יש רגשות אחרים כגון: פחד או עצב. בטיפול לומדים לזהות את הרגשות הללו ולמצוא דרכים להביען שלא דרך הכעס שאינו עוזר בסופו של דבר. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה