פסיכולוגית

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

20/04/2002 | 22:41 | מאת: שיר

אני מטופלת אצל פסיכולוגית קלינית כבר 4 חודשים , אך לא חשה שהתופעות שלי של, לחץ ,התרגשות יתר, דיבור בישיבות גורם לתופעות של חרדה משתפרות, הפסיכולוגית טוענת שזו תחילת הדרך ושצריך לעלות את אינטיסיביות הטיפול, האם היא צודקת ? או שאני צריכה להחליף פסיכולוגית

21/04/2002 | 11:57 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לילך, קיימות גישות שונות לטיפול בחרדה ובבעיות אחרות. מתיאורייך נשמע שהפסיכולוגית שלך עובדת בגישה פסיכודינמית, שהיא גרסה "מרוככת" של הטיפול הפסיכואנליטי המסורתי, הרואה בחרדה סימפטום לבעיות עמוקות יותר באישיות ולכן אין טעם לטפל בו, כי עפ"י גישה זו, גם אם הטיפול יצליח והסימפטום ייעלם, כל עוד לא ייערך "טיפול שורש" הסימפטום יחזור ויופיע או יתחלף בסימפטום אחר. יש לציין שבארץ רוב המטפלים אימצו לעצמם את הגישה הזו הן בגלל ההכשרה שקיבלו והן בגלל נטיות ליבם. קיימת גם שיטה התנהגותית לטיפול בחרדה, המתמקדת בסימפטום עצמו, מתוך השקפה שאם תלמדי להתמודד איתו תרכשי תחושת שליטה שתשליך על התנהגותך בתחומי חיים אחרים. בטיפול זה לומדים טכניקות הרפיה, מתרגלים אותן "על יבש", אח"כ תוך כדי הדמיית המצב הבעייתי שמעורר את החרדה ולבסוף במצב הבעייתי עצמו. מקובל מאוד לשלב מריכיבים קוגניטיביים בטיפול מסוג זה, המתייחסים לאופן החשיבה שלך, שיש בה מרכיב של פחד מפני הפחד, שהוא למעשה החרדה. הואיל ואת מתארת גירויים מאוד ספציפיים להתעוררות החרדה, כמו פחד מקהל, הטיפול יכול להיות יעיל וללא ספק הרבה יותר קצר מטיפול עפ"י הגישה הפסיכודינמית. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה