שאלון דיכאון מקוון

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

20/02/2007 | 19:06 | מאת: לילך

גידי ערב טוב, רציתי לשאול כיצד נבנה שאלון הדיכאון המקוון שבאתר שלך ומה התוקף שלו. תוצאות השאלון מראות שאני סובלת מסימפטומים מובהקים של דיכאון. סבלתי בעבר מדיכאון ואמנם אני מדוכדכת ו"העיניים הפנימיות" עובדות שעות נוספות (מה שגם מקשה עליי לישון), אבל זה בשום אופן לא נחווה אצלי כדיכאון כבד ו"אמיתי".. כיצד היית מציע להתייחס לתוצאות השאלון? תודה והתראות, לילך.

20/02/2007 | 19:56 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לילך, השאלון פותח על סמך רשימת הסימפטומים האופיינים לאבחנה של major depression ב-Diagnostic AND Statistical Manual (DSM-IV) והועבר ל-28 מטופלים שלי שאובחנו כסובלים מדיכאון בריאיון קליני אצלי ואצלי הפסיכיאטרית שאני עובד איתם ומקבלים טיפול תרופתי נגד דיכאון. אני לא יודע מה באשר ל"עיניים הפנימיות" שלך שעובדות שעות נוספות, אך נדודי שינה הם בהחלט סימפטום מובהק לדיכאון, כך שסימפטום זה כשלעצמו כבר מגדיר אותך בשאלון כמי שסובלת מסימנים מובהקים של דיכאון. אם זו התוצאה הייתי בהחלט ממליץ על טיפול תרופתי, טיפול התנהגותי-קוגניטיבי או שילוב שלהם. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com

20/02/2007 | 20:20 | מאת: לילך

תודה רבה על התשובה המהירה!! אני בכל זאת חושבת שכדאי להיות קצת פחות נחרצים... השאלון חשוב מאוד לדעתי, וכוחו ביכולת שלו להצביע על סימפטומים ולהמליץ על פנייה להערכה מקיפה יותר. יחד עם זאת, אותי הוא קצת הלחיץ, ולדעתי שלא לצורך. השאלון אולי עונה על סימפטומים רבים, אבל 28 נבדקים זה לא הרבה, וודאי שלא בהעדר קבוצת ביקורת של אנשים שאינם סובלים מדכאון.. נדודי שינה הם סימפטום לדיכאון, אך גם להפרעות שינה. אולי דווקא מלטונין הוא הפתרון.. אני בטוחה שישנם סימפטומים נוספים אותם ניתן לייחס לקשיים אחרים, כמו להפרעת קשב וריכוז למשל.. אני מאוד מעריכה את דעתך ונהנית לקרוא את המאמרים שכתבת, אך ביחס לשאלון הזה נדמה לי שזהירות ואמירות שיש סימן שאלה בסופן תתאמנה יותר מאלה עם סימן הקריאה. אני כרגע בתחילתו של טיפול פסיכולוגי ונוטה לייחס את הקשיים והדכדוך דווקא לשם- לטיפול ולתכנים שהוא מעלה. ההצעה להתחיל טיפול תרופתי קצת צרמה לי, אני מודה, כאילו זה עניין של מה בכך. בקריאה חוזרת של הדברים שכתבתי אולי יצא לי קצת בוטה. זו לא הייתה כוונתי. אני מאוד מעריכה את כל העבודה הקשה שאתה משקיע כאן ואת המסירות והנכונות לסייע. נהנית מאוד גם לקרוא את תגובותיך בפורום ובכלל. זו רק הערה קטנה ביחס לשאלון ולדברים שכתבת בעקבותיו.. מקווה שתבין אותי כמו שהתכוונתי, ותודה שוב, לילך

מנהל פורום פסיכותרפיה