מהי הפרעה אישיותית נרקסיסטית ?

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

21/09/2006 | 13:01 | מאת: ציפי
21/09/2006 | 23:56 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום ציפי, הפרעת אישיות נרקיסיסטית מאופיינת ע"י תחושת גדלות, התעסקות יתר בקבלת תשומת לב, התבלטות והיעדר אמפתיה. האדם מפצה את עצמו על תחושות נחיתות בלתי מודעות וחש את עצמו כמרכז העולם. הוא עצמו גם אינו סובל מנטייתו זו ויגיע לטיפול רק כתוצאה מהתנקשות עם הסביבה, או עם גורם בסביבה שלא מוכן לשאת זאת (למשל, בת זוג) או אם במקביל הוא סובל מהפרעה נוספת (למשל, דיכאון). המחקר המודרני מבחין בין נרקיסיזם אדפטיבי (שאינו נכלל בהפרעה וניתן למצאו, למשל, בקרב מנהלים) ונרקיסיזם לא אדפטיבי (שנכלל בהפרעה) וכן בין נרקיסיזם גרנדיוזי (ביטוי גלוי של התנשאות וגאוותנות) ונרקיסיזם פגיע (vulnerable) המופיע אצל אנשים מופנמים וביישנים, בעלי דימוי עצמי נמוך ונטייה מוגברת לדיכאון. מה שמשותף לשני הסוגים האחרונים הוא העיסוק העצמי המופרז והיעדר האמפתיה כלפי הזולת. בברכה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/

27/09/2006 | 12:31 | מאת: גלי

האם לא יכול להיות מישהו בעל הפרעה נרקסיסטית שיצליח להרגיש אמפתיה כלפי הזולת? האם נרקסיזים פגיע לא יכול ללכת יד ביד עם יכולת לאמפתיה והכלה גם של האחר?

מנהל פורום פסיכותרפיה