אשמח לתמיכה ועידוד בלי להזכיר מסגרת כזאת אור אחרת

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

18/02/2020 | 12:27 | מאת: רינת

שלום רב. אבא שלי חולה בדמנציה מתקדמת. אני מוכרת בביטוח לאומי אך הרבה שנים אני כבר לא מטופלת בעקבות פוסט טארומה שעברתי בעקבות המצב המידרדר של אבא שלי שזה כואב לי מאוד אימא שלי ביקשה מביטוח לאומי עזרה רק לגבי אבא שלי. משפחתי תומכת בי ואמרה לי שבחיים לא אחזור למסגרת ושהם יתמכו בי עד הסוף ולא יתנו לאף אחד לעשות לי רע ולהחזיר אותי בחזרה למסגרת הפסיכיאטרית שהייתי. אני כבר המון שנים לא במסגרות האלה גם משפחתי מתנגדת למסגרת אבל בכל שאת אני עדיין מוכרת בביטוח לאומי ואימא שלי הסבירה לי שהיא ביקשה עזרה רק בשביל אבא שלי.ואם כל זה עברתי פוסט טראומה נוראית בטיפולים בעבר הרחוק ולכן אני מרגישה אי שקט חרדה עצבים חזקים כאשר ביטוח לאומי יבואו אלינו הביתה בקשר לאבא שלי. בגלל שביטוח לאומי אמור לבוא אלינו הביתה אני עצבנית חרדה יש לי כאבי ראש חזקים ואפילו בדיכאון אני ומ/פחתי כרגע מתנגדים שאלך לעזרה ומשפחתי בעצמם הוציאו אותי לפני המון שנים מהמסגרת הם גם הבטיחו לי שלא אחזור מסגרת הזאת לעולם. אני ממש מבקשת בקשה ענקית אם אתם מסכימים כמה שמשפחתי מנסה לתמוך בי עכשיו בתוך תוכי אני סוערת חרדה לא מפסיקה לחשוב מה יהיה שהם יבואו אלינו הביתה. אנא מכם אם אתם מסכימים ותעשו לי מצווה ענקית אם תוכלי לתת לי עצה בלי להזכיר את המסגרות האלה אשמח לעידוד ועצה כעזרה עצמית איך לצאת מהחרדה והעצבים לבד והדפיקות לב והמחשבות האובססיביות בלי סוף לגבי זה גם ככה אבא שלי חולה מאוד אתם תעשו לי מצווה ענקית אני לא פונה לטיפול כרגע אבל אם אתם מסכימים אתם תעשו בשבילי מצווה גדולה עם תתנו לי עצה איך להסיח את דעתי בדרך עצמאית בלי עזרה חיצונית ואיך להרגיש טוב בלי עזרה חיצונית כדי להוריד את החרדה אני ממש מודה לכם מקרב לב אשמח עם תכתבו לי במהרה עם תסכימו אתם מבורכים בשבילי אשמח למענה מהיר אני במצוקה עם עצמי שוב בלי להזכיר את המסגרות האלה רק עצה אפילו קטנה כעזרה עצמית איך לצאת מהמצוקה והחרדה לגבי זה אני ממש מודה לכם ומאחלת לכם המשך שבוע נפלא

היי רינת חשוב שתזכרי שאם הם באים לאבא זה ק כדי לבדוק את מצבו התפקודי ולדעת אם לתת לו שעות עזרה של מטפלת. את אפילו לא חייבת להיות נוכחת בבית או לפגוש אותם ואם כן הם לא באים אלייך ולא ישאלו אותך כי זה לא המנדט שלהם. בינתיים אולי כדאי לחשוב מה בדרך כלל עוזר לך להרגע? אולי טלוויזיה, ספורט, הליכות בחוץ, אולי יש איזו חברה? אולי אפשר אפילו להתקשר לער"ן אם את מרגישה מצוקה גדולה?זה אנונימי והם לא יודעים אז את שמך. אולי לראות סרטונים מרגיעים עם מוזיקה שקטה...ובעיקר לזכור מה שכתבתי לך פה בתחילה. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה