לא מצליחה לעבור ראיונות עבודה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

03/02/2020 | 10:56 | מאת: בלה

שלום רב, למדתי הרבה קורסים ביניהם הנהח, חשבי שכר, מזכירות רפואית ועיצוב גרפי ואף אחד לא מוכן להעסיק אותי.. כולם אבל כולם דורשים נסיון.. אממה כל האנשים שאני מכירה טוענים שהם התקבלו לעבודה בלי שום נסיון בלי שום תעודה ובלי שום כלום.. ואצלי זה תקוע משום מה.. ברגע יאוש כלשהו נכנסתי לגוגל והתחלתי לקרוא על כל מיני כתבות של כשלון בראיונות עבודה וצץ לי בעין משפט שזה בכלל לא קשור אליי אלא לדימוי העצמי שלי על עצמי.. רציתי לשאול אם טיפול פסיכותרפיה יעזור לי בזה ובכלל.. תודה מראש

היי בלה נשמע שיש פה שני דברים שהייתי מייחסת אליהם... קודם כל ההקשבה ל "כל האנשים אומרים" שזו הקשבה שהיא מורידה רגשית ולא בטוח שהיא גם נכונה. הרבה פעמים כאשר משהו קשה לנו אנחנו הולכים לכיוון של "לכל האנשים יש ולנו לא" "לכל האנשים היה קל ולי לא" זו בעצם צורת מחשבה של הכללה שאינה לטובתך ואולי כדאי לראות כל מיני סרטונים (יש המון) דווקא על החזקת אופטימיות ותקווה בתקופות כאלו שהן מאתגרות. מכאן כנראה משהו לקח אותך לקרוא על הדימוי העצמי כי הרבה פעמים חיפוש עבודה אכן מפגיש עם מקומות כאלו של דימוי עצמי נמוך ולא פשוט להחזיק דימוי עצמי גבוה בתקופה זו למול אכזבות. אז לשאלתך לגבי טיפול בהחלט יכול לעזור ולו כדי ללוותך בתקופה זו. לפעמים כשהולכים לטיפול דברים מתחילים לזוז פנימית ואז הם זזים גם בחוץ, במציאות, כי איכשהו את משדרת אז משהו שונה המון בהצלחה. :) ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה