טעונה רגשית ומוציאה זאת החוצה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

20/01/2019 | 07:00 | מאת: מיכל

היי, אני בת 30, רווקה, ויצאתי מקשר של שנה שהתחיל טוב אך המשיך כקשר כוחני, אלים נפשית, מילולית וכספית וקנאי מצד בן הזוג הקודם. זו הפעם הראשונה שחוויתי קשר מסוג זה. אני בחורה רגישה מאד בכללי, קולטת אנרגיות ומושפעת מהן. עברו מספר חודשים מאז הקשר, ואני מוצאת את עצמי הרבה פעמים ״יוצאת״ על גברים שאני מתכתבת איתם (כלומר, כועסת, מטיפה) על התנהגויות שמעוררות אותי רגשית מבחינת כך שזיהיתי בהן קצת קנאות גברית/כוחנות/שקרים וכו׳. אני מרגישה שבגלל שאני עוד מושפעת מהקשר ההוא, קשה לי להאמין בצד הטוב ובכוונות הטובות, ואני נתפסת לכל רע קטן ושופטת לחומרה, וגם מרגישה צורך לצאת על אותו האדם, כי אני כועסת על ה״עוול״ שנגרם לי באותה הבעה של תכונה לא טובה מצידו. זו התנהלות שאני בטוחה שלא תקינה רגשית, אבל לא יודעת לאיפה אני יכולה לתעל את הכעסים האלו והרגשות הלא פתורים שלי, כך שזה יהיה נכון יותר ובריא יותר? (מאחר ואני רגישה מאד הרבה פעמים בחיי אני מוצאת את עצמי לא מסוגלת להתגבר על רגשותיי, ופועלת באימפולסיביות רגשית) אשמח לעצה פרקטית, בינתיין התייעצויות עם פסיכולוג לא עזרו, מודה מכל הלב, מיכל

היי מיכל את מתארת משהו שהוא ככ רגשי ומבקשת עצה פרקטית...זה בלתי אפשרי לטפל במשהו רגשי דרך אמירות כמו: תהיי חיובית, תעשי ספורט או תשכחי את העבר. אני מניחה שאת מבינה את זה נכון? נשמע שכפי שכתבת: היית בקשר קשה שהשפיע עלייך . קשר כזה שאינו מעובד רגשית בהחלט יכול לתת אותותיו במפגשים עם גברים שנוגעים לך "בפצע". כמו כן נשמע שחשוב גם להבין את את הסיבה שבעטייה היית בקשר הזה ואז לגעת יותר בעומק של מה משך אותך לשם? כך שבפעם הבאה שתפגשי מישהו תוכלי לזהות מהר יותר האם את נמשכת לדפוס הפוגעני או לא... אז שכפי שאת מבינה יש הרבה נושאים לעיבוד רגשי ואולי כרגע את לא מספיק זמן בטיפול? או ...וגם זה קורה... שלא נוצרה לך כימיה עם המטפל/ת? כדאי לחשוב בכל זאת לא לוותר על מציאת טיפול מתאים ומטפל/ת מתאים. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה