איך להתמודד עם חרדה עקב מחשבות אובססיביות

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

08/04/2018 | 09:02 | מאת: רינת

היי ליאת אשמח מאוד עם תוכלי לתת לי עצה לגבי מה שקורה לי בזמן האחרון. אני לא עובדת כרגע ואני יושבת הרבה בבית וסובלת מחרדה ומחשבות אובססיביות על בדידות וכל מיני מחשבות לא נעימות אשמח עם תוכלי להציע לי מה לעשות ואולי עם אפשר לאן אפשר לפנות כדי שארגיש יותר טוב? האם בפסיכותרפיה אפשר לטפל? עם כן מה עושים בטיפול? אני בזמן האחרון בחרדות דפיקות לב כל הזמן מחשבות לא נעימות איך אפשר להתמודד? אני מודה לך ליאת ומאחלת לך חג עצמאות שמח

היי רינת מחשבות חוזרות אינן בהכרח אובססיה הן לעיתים פשוט מצביעות על איזה נושא שאינו פתור ומציק (בדידות שיוצרת קושי ואיתה מגיעות המחשבות)ואז בהחלט, פסיכותרפיה יכולה לעזור. פסיכותרפיה היא טיפול רגשי, שיחות שדרכן מציפים את הקשיים את המצוקות ולמשל את תוכן המחשבות על מה הוא נסוב? איך אפשר להתמודד איתן? במהלך הטיפול את כמטופלת מקבלת אפשרות לשיקופים והבנות לגבי מה שקורה לך ולעיתים אז התחושה היא שמישהו מדייק לך, ורואה אותך ועוזר לך להבין טוב יותר את עצמך ומשאיר אותך פחות לבד. לעיתים עצם התחושה שמישהו רואה ומבין כבר היא לכשעצמה יוצרת מצב שבו החרדות פוחתות ולפעמים צריך לעבוד באופן יותר ממוקד על החרדות וטיבן. אחת ההגדרות הכי יפות לחווית הטיפול ששמעתי לאחרונה היא: החויה שמישהו מערסל לי את הלב. לדעתי זה מספר המון מה בעצם קורה גם את מה שקשה למצוא לו את המילים המדויקות. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה