מצבי לחץ מלווים עם כאבים בחזה ודכדוך פנימי

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

13/07/2017 | 08:02 | מאת: דורית

שלום. ברצוני לדעת מה הכלים בפסיכותרפיה שאפשר לטפל במצבי לחץ מלווים בכאבים בחזה ודכדוך פנימי? מה כולל הטיפול? חשבתי לנסות טיפול כזה לכן חשוב לי לדעת אשמח לתגובה על שאלתי תודה רבה

היי דורית מצבי לחץ וחרדה יכולים להתבטא גם בתופעות פיזיות. ישנן גישות שונות ושיטות שונות לטיפול במצבים כאלו. יש אפשרות לטיפול קוגנטיבי התנהגותי, טיפול דינאמי או גם שיטות כמו ביוידבק או דמיון מודרך. קשה לי לדעת מה יתאים לך. הכלים בפסיכותרפיה משתנים ע"פ הגישה אולם ברוב בגישות חוץ מביופידבק הכלי הוא בעצם הכלי הכי פשוט: שיחה. טיפול רגשי דרך מילים כאשר עובדים בשיחה על הנושאים שמפריעים למטופל, מה קורה במצבי חרדה ולמה וכן איך אפשר להתמודד איתם טוב יותר. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה