בקשר לאיבחון פסיכיאטרי שעברתי דרך הכללית

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

06/06/2017 | 00:18 | מאת: עוזי

שלום רב. הייתי אצל פסיכיאטר בקופת החולים כללית בקשר להפרעת שינה. סיפרתי שהרבה דברים מפריעים לשנתי והיחס שלי לשינה הוא אובססיבי למידי. באבחון רשום: אובדנות: לא פעילה. תוקפנות: לא פעילה. ללא עדות פסיכוטית, ללא עדות למסוכנות בעברו. הוא החליט לאבחן אצלי הפרעה התנהגותית OSD. עכשיו לאחר פגישת האינטייק חשתי ממש ממש ברע והרגשתי ממש לא טוב עם כל האיבחון הזה, וגם שסתם הגזמתי והקצנתי את הבעיה שלי. התקשרתי למזכירות ואמרתי שאני חש בטוב וכבר לא זקוק לטיפול ומבקש לבטל את התורים (יש לציין שלפני הפנייה לשמה מצבי היה מצויין ולא היה לי באמת דאגות על הראש, ולאחרי הפנייה אני כבר מתקשה לתפקד זה הרס אותי). למרות בקשתי לבטל את התורים הפסיכיאטר מתעקש על עוד פגישת ביקורת ולא מבטל לי את התור. בבקשה אני מתחנן אלייך מה עליי לעשות כדי שהוא יבטל לי את התור ויעזוב אותי בשקט? (להגיע לפגישת ביקורת זאת לא אופצייה בשבילי). אני יודע שאני יכול פשוט לא להגיע אני לא חייב לו כלום, אבל המחשבה על זה שיש לי לשמה תור פשוט הורסת אותי ,ולא נותנת לי מנוח. האם יש איזה דרך פעולה כדי שהוא יבטל לי את התור, אולי מכתב מהרופא משפחה שלי? עורך דין שיכתוב מכתב? ברור לי שהתגובה שלי למקרה היא לא פרופורציונלית, אבל אני לא מעוניין להגיע לשם יותר. בבקשה תעזור לי לצאת מהבור שנכנסתי אליו. אני רוצה לחזור ולהרגיש רגוע ולא מודאג כמו לפני האיבחון.

היי עוזי מבינה את הלחץ שמעוררת אבחנה יחד עם זאת אם תחשוב לרגע לגבי מה שאיבחן אולי ניתן לראות את מה שקרה לא רק כאבחנה שהיא "רעה"אלא גם סוג של חלון או פתח לטיפול. המחשבות שאתה מתאר שמציקות כ"כ כרגע יכולות להיות אףהן דוגמא לחווויה של מחשבות טורדניות/אובססיביות שמעסיקות אותך ולא מרפות ו...יש לזה טיפול כאמור: בין אם שיחתי ובין אם תרופתי או אחד משניהם. בכל מקרה זכותך כאמור פשוט לא לבוא ולא יקרה דבר. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה