ייעוץ בנושא תקשורת בינאישית/לחץ נפשי

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

05/01/2017 | 18:30 | מאת: מחפשת אוזן קשבת

שלום רב, אני בת 25, רווקה מאיזור ירושלים. אני פונה לפה על מנת לקבל מענה לגבי כמה דברים שמאוד מפריעים לי בחיים ומונעים ממני את התקדמותי: *אני בתקופת לימודים- (סטודנטית לעבודה סוציאלית) אני בחרתי במקצוע הזה כי אני אוהבת להקשיב לאנשים ולסייע להם. אבל המצב רוח שיש לי לא ממש מאפשר לי ללמוד בצורה שאני רוצה. לפני כמה שנים הייתי ממש בסטרס והכנסתי את עצמי למצב של לחץ [יש ימים שאני פשוט יושבת ובוכה], מכיוון שנורא פחדתי מכך שהזמן רץ ואני לא עושה כלום עם החיים, לא מתקדמת [כמעט כל מי שאני מכירה, חברות מהכיתה התחילו ללמוד ולהתחתן]. באותו זמן הייתי בתקופה שרציתי להכיר את עצמי וקצת להינות מהחיים. והסביבה הקרובה התחילה לשאול אותי: "למה אני לא מתחילה ללמוד, למה את מבזבזת את הזמן שלך, את בחורה חכמה" ואני ממש לקחתי את זה קשה וממש האמנתי להם והייתי לחוצה מזה- ממש לחוצה!!! הכנסתי את עצמי ללחץ נפשי מטורף. פתאום אני מגיעה למצב שאני שואלת את עצמי האם בחרתי את המקצוע הנכון? או שבחרתי מתוך לחץ [כי באמת לא חקרתי לעומק על המקצוע ובשנה הראשונה רק התחלתי להבין את המקצוע, כרגע שנה ב']. *זוגיות- אף פעם לא הייתה לי זוגיות רצינית. משום מה אני לא יודעת למה אני לא מצליחה לתקשר עם הצד השני. אני יוצאת לדייט ואני פשוט ישבת בשקט- קפואה! אני לא יודעת למה?! [לא עברתי הטרדה מינית או משהו שיגרום לי למצב כזה]. תודה!

היי לך נשמע שעשית כמה בחירות בחיים אבל אולי לא מתוך מקום לגמרי "בוחר"? מעלה השערה... מתוך מקום כזה הדיעות של הסביבה עלולות מאד להשפיע. חושבת שדווקא לפי מה שאת כותבת טיפול רגשי מאד עשוי לעזור לך, בעיקר כדי להכיר את עצמך יותר טוב ואז לדעת האם את במקצוע הנכון, מה קורה בתוך מפגש עם המין השני, (לעיתים יש איזו המנעות או חרדה חברתית) , ובעיקר, איך להיות במקום שבו הבטחון העצמי והדימוי העצמי יותר יציבים כך שהסביבה תשפיע פחות. מאד קשה להיות קשובה לקולות חיצוניים מלחיצים ולעומת זאת כשלומדים להקשיב לקולות פנימיים מרגיעים חשים אחרת. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה