מבולבלת....

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

05/07/2010 | 18:09 | מאת: יעל

שלום, בת 29, ללא הריונות, סובלת מטרומבופיליה (פקטור 2). שחלות פוליצסטיות. לפני כחודשיים וחצי לאור כאבים בצד שמאל, התגלתה ציסטה בגודל של 5 ס"מ. עברתי לפרוסקופיה להוציאה, במהלכה התגלו מוקדי אנדומטריוזיס בשחלות, רחם ושלפוחית. לפני הציסטה לא סבלתי מכאבי מחזור/אגן/כאבים ביחסי מין וכאבים חזקים לסירוגין בנרתיק.... מה שבפרט אני מקבלת מחזור אחת ל3 חודשים . מאז הניתוח - רק כאבים! באותו צד של הניתוח + כאבי אגן, בקיצור מכל טוב! דיממתי בחודש הראשון לאחר הניתוח 4 פעמים! הייתי כבר 3 פעמים אצל הגיניקולוג שלי + אצל המנתח והם אינם מוצאים דבר. אשמח לקבל את עצתך על כמה שאלות: 1. הרופא שלי אומר שכאבים שקשורים לאנדומטריוזיס מתרחשים רק בסמוך למחזור ולכן אינו חושב שהכאבים שלי קשורים. אצלי יש את הכאבים הללו מאז הניתוח, האם יכול להיות שקשורים לאיברים אחרים בגוף ועלי לפנות לאורולוג/גסטרו/אחר? האם יכול להיות שמשהו השתבש בניתוח? 2. במידה ונוקו כל הנגעים - כמה זמן לוקח עד שהם חוזרים? בגלל הטרמובופיליה שלי אינני לוקחת גלולות ואני מאוד חוששת מחזרה של המחלה ואף החמרה שלה 3. האם יכול להיות שהמחלה הייתה שקטה אצלי והתפרצה בעקבות הפסקת הגלולות? האם העובדה שדיממתי 4 פעמים לאחר הניתוח החזירה את הנגעים? 4. האם גלולות ברצף מדכאות את המחלה או רק את הסימפטומים? 5. יכול להיות שהכאבים שיש לי עכשיו נובעים מהידבקויות שלאחר הניתוח?

שלום רב, נתחיל בכך שאשמח לענות על שאלותיך אבל עליך לדעת כי יש פורומים ספיציפיים יותר לנושא האנדומטריוזיס בעוד שהפורום הזה מתמקד יותר בניתוחים עקב בעיות הקשורות לרצפת האגן כפי שמפורט בפתיח. 1. נכון שכאב אופייני הנובע מאנדומטריוזיס יתרחש בסמיכות לווסת. אם הבדיקה הגינקולוגית + אולטרהסאונד תקינות יתכן שכדאי להרחיב את הברור. אם הכאב ימשך לאורך זמן לא מן הנמנע שיהיה צורך באיזשהי נקודת זמן בעתיד לחזור על לפרוסקופיה אבחנתית כדי לברר האם קיימות הידבקויות משמעותיות ואם כן להפרידן (ובכך עניתי גם לשאלה 5). 2. אם הנגעים הוסרו אין הכרח שיחזרו כלל. פרט לכך קיימים סוגי טיפול תרופתי באנדומטריוזיס שאינם גלולות וכמו בכל תחום ברפואה צריך להתאים את הטיפול למקרה הסםיציפי. 3. יתכן שמחלה שהיתה ללא תסמינים בעבר, מתחילה לתת אותותיה עם הפסקת הגלולות. לא מצפה שהווסתות מאז הפסקת הגלולות יגרמו ליצירת נגעים חדשים. 4.בהנחה שקיימים 'איים' של רקמה זהה לרירית הרחם בחלל הבטן / האגן, מתן גלולות ימנע את שגשוג הרקמה הזו בדומה למה שמתרחש בתוך חלל הרחם תחת השפעת הגלולות. מכאן שגם הכאב הנלווה צפוי לפחות. לצערנו הגלולות אינן מעלימות את נגעי האנדו מהמקומות בהם הינם זרועים. בברכה

05/07/2010 | 22:53 | מאת: יעל

תודה רבה על תשובתך המפורטת. כייף לקבל יחס כזה בפורום. האם לדעתך הכאבים אינם נובעים מהאנדומטריוזיס וממשוה אחר (כגון מעיים) וכדאי לי לפנות לרופא שאינו רופט נשים לבירור?

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן